Hjem Nyheter Dette er brøytebilenes bønn til bilistene: – Ta hensyn!

Dette er brøytebilenes bønn til bilistene: – Ta hensyn!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Brøytebilene har jobbet på spreng i store deler av landet den siste tiden, og mange steder er vi helt avhengige av dem for å komme oss frem på veiene. Nå har de samlet ti tips til resten av oss som ferdes på veiene, slik at de kan gjøre sin jobb på en trygg måte for alle sammen.

Mesta har 1600 brøytebiler som er på veiene når det snør. Nå ber de bilistene om å ta hensyn og har ti tips til bilistene.

Kristin Folge, konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta, understreker at Mestas ansatte alltid er i beredskap for å sikre åpne vinterveier – og de er forberedt og trent på å håndtere store snøfall.

– Nå har vi laget tips til bilistene, slik at brøytemannskapene gjort jobben bedre og raskere, sier Folge.

Hun understreker at Mestas folk, både egne og innleide, gjør en helhjertet innsats på veiene døgnet rundt når det er behov.

Her er brøytebilenes tips til bilistene:

1. Brøytebilene er ute på veiene for å gjøre veien trygg for deg. Vis hensyn.

2. Hold avstand til brøytebilen. Noe kan skje foran dem som du ikke ser.

3. Må du kjøre forbi – vær varsom. Snø og is i høy fart kan skape farlige situasjoner.

4. Brøytebilene kjører i formasjon for å fjerne snøen mest effektivt. Ikke kjør forbi eller legg deg mellom disse. Da hindrer du effektiv brøyting og kan skape farlige situasjoner.

5. I rundkjøringer må brøytebilen ofte ta flere runder. Ta ekstra hensyn og vent gjerne til brøytebilen har kjørt alle rundene.

6. I busslommene kjører brøytebilen seg inn i busslomma og holder flyten for å få snøen vekk. Passerer du, risikerer du å havne i blindsona når brøytebilen svinger ut igjen.

7. Ved brøyting av midtstripa må brøytebilen legge plogen over i motgående kjørefelt. Ser du en brøytebil komme mot deg, legg deg helt til høyre og senk farten.

8. Ved brøyting av flerfeltsvei må brøytingen skje fra venstre mot høyre. Da kan det bli liggende snø i veibanen på de høyre feltene. Kjør da i venstre felt. Kjører du på snøstripa sprer du snøen og lager mer jobb for brøytemannskapet.

9. Brøytebiler kjører trygt i 40 kilometer i timen. Vær tålmodig selv om det oppstår kø.

10. Våre brøytebilsjåfører blir glade når du tar hensyn. Vis gjerne tommel opp!

To millioner kilometer per måned

Folge forteller at Mesta kan brøyte opp til to millioner kilometer per måned på vinteren.

– Snøbrøyting krever høy konsentrasjon og lange vakter. Veiene blir tryggere om vi tar hensyn til brøyemannskapene, sier Folge.

Hun viser til at brøytebilene skal kjøre i 40 kilometer i timen, og at det kan oppstå kø.

– Sikkerheten for folk som ferdes på veiene er det viktigste for oss. Vi skal gjøre det vi kan for å skape gode kjøreforhold også når det er krevende vær.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com