Hjem Reise Dette er de 10 billigste reisemålene i Europa å besøke akkurat nå

Dette er de 10 billigste reisemålene i Europa å besøke akkurat nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Både valutakurs og prisstigning gjør at sommerens feriereiser til utlandet blir svært dyre.

En undersøkelse fra Sparebank 1 som er omtalt av TV 2 viser at hver nordmann i gjennomsnitt planlegger å bruke 18 892 kroner på sommerferien. Det er 600 kroner mer enn i fjor. Samtidig er det en liten økning i folk som sier de ikke kommer til å bruke penger på sommerferie

Med dagens økonomiske situasjon kan det være vanskelig å reise utenlands uten å sprenge budsjettet. Men det er fortsatt steder hvor reisende kan oppleve fantastisk kultur, deilig mat og imponerende severdigheter uten å betale for mye. 

Fra vakre strender i Montenegro, Polen, Albania og Bulgaria til vakre natur- og kulturopplevelser i Nord-Makedonia, Romania, Tsjekkia og Egypt, disse landene har alle noe unikt å tilby reisende. Men det er ikke bare strendene, naturen og kulturen som gjør dem attraktive for norske turister.

– I dagens økonomiske situasjon er det lett å nedprioritere tid til seg selv og behov for miljøforandring. Men du trenger ikke tenke på at det koster skjorta å få litt kvalitetstid med en ferie i utlandet, Det er mange steder som er billige å besøke og som har en utrolig variasjon i hva de har å tilby, sier Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen.

De høye drivstoffprisene har gjort flyreisene dyrere, og den svake kronen gjør at utgiftene på reisemålet også blir høyere. Men korte flyreiser innen Europa har ikke økt like mye i pris som lange flyreiser, og velger du å reise til et land som ikke bruker Euro eller Dollar som valuta, er ofte også hotell, mat og transport på reisemålet betydelig billigere for oss enn i mange andre land.

Dette betyr at reisende ikke trenger å betale for mye for det mest nødvendige og kan bruke mer penger på opplevelser og morsomme aktiviteter i stedet. Du kommer til å oppleve vakre strender, fantastisk kultur og severdigheter, og nyte det faktum at du ikke trenger å betale en formue for å gjøre det.

Ticket har pekt på de ti rimeligste reisemålene nå, der både valuta, priser på feriestedet og selve reisen er tatt med i regnestykket.

Dette er de 10 billigste reisemålene i Europa nå:

Polen har vakre strender og rimelige spa-opplevelser i Sopot. Landet har også en rik historie og kultur, fantastisk mat og drikke, samt mange vakre byer og landskap som gjør det til et perfekt reisemål for alle som ønsker å utforske og oppleve Europas mangfold

Bulgaria frister seg med populære sandstrender i Burgas og Varna, og er lett tilgjengelig med direkte charterfly – landet tilbyr også naturopplevelser, rik kultur og tradisjonell mat

Montenegro er Kroatias nabo og byr på de samme vakre strendene og turkisblått hav, samt fantastisk natur med dramatiske fjellandskap, en rik kultur og spennende historie.

Mellom Montenegro og Hellas finner du Albania som har en uutforsket skjønnhet med uberørte strender, vakre fjell og en fascinerende historie som strekker seg over flere århundrer.

Besøk Nord-Makedonia for å oppleve en rik kultur og historie, fantastisk mat og vakker natur, inkludert Ohridsjøen som står på UNESCOs verdensarvliste.

Serbia er et ideelt reisemål for de som ønsker å oppleve en blanding av tradisjon og modernitet, med spennende natteliv, godt bevart historie og gjestfrihet som er vanskelig å slå.

Besøk Romania for å utforske fjellkjeden Karpatene, Transylvania med sine vampyrslott, det legendariske Donaudeltaet og mye mer.

Antalyakysten i Tyrkia er et populært chartermål med sine endeløse sandstrender og krystallklart vann. Men det er mer å oppdage enn bare de vakre strendene – besøk vakre fossefall, utforsk gamle ruiner og bad i Pamukkales varme kilder.

Tsjekkia er kjent for sin vakre arkitektur, rike kultur og gode øl. Landet har også mange historiske steder og museer som gir besøkende et innblikk i landets rike historie og kultur.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com