in

Dette er de norske sporene i Lørenskogsaken

Anne-Elisabeth Hagen
Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Politiet

Det er nå gått tre og et halvt år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Hun var gift med en av Norges rikeste menn, milliardæren Tom Hagen.

Mandag morgen rykket politiet ut og ba publikum om tips i Lørenskog-saken. Det har resultert i over 30 konkrete henvendelser som politiet har håp om kan bringe dem et steg nærmere svaret på hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen.

Det var den 31. oktober 2018 Tom Hagen ikke fikk tak i sin jevngamle ektefelle, den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på telefonen. Dermed dro han hjem for å sjekke. Da han kom hjem fant har huset tomt, og et trusselbrev på gebrokkent norsk hvor det ifølge VG blant annet var fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovaluta.


Hva som har skjedd er fortsatt et mysterium. Teoriene har florert. Det hele startet som en kidnappingssak. Etter hvert dreide saken. Den 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Han er nå løslatt, men fortsatt siktet for drap på ektefellen.

Nylig uttalte Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, til NRK at han mener at siktelsen etter to år opprettholdes på svakt grunnlag.

Politiet etterlyser bestemte telefonnumre

VG skriver at det nye mobilsporet politiet nå undersøker er første gang et spor etter Lørenskog-forsvinningen er knyttet til ett bestemt sted, nemlig en Bunnprisbutikk i Iladalen i Oslo. 

I forbindelse med det nye sporet har politiet etterlyst personer som har kjøpt kontantkort med telefonnummer i serien +47 407 45 656 til +47 407 45 676.

Telefonnumrene, som tilhører startpakker fra Telia til 29 kroner, ble solgt på Bunnpris Iladalen fra juni 2017. Butikken ble nedlagt i desember 2017, og politiet kan ikke utelukke at et eller flere av kontantkortene har blitt oversendt til en annen butikk etter dette.

Sammen med en stjålet passkopi, en falsk e-postadresse og en firmaadresse i Mandal brukte de involverte ifølge VG nummeret for å opprette konto på en vekslingsbørs for kryptovaluta.

Kontoen ble opprettet fire måneder før den Ann-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Krypto-adresser ble brukt for å kreve løsepenger fra ektemannen Tom Hagen.

Samtidig som politiet nå har klart å lokalisere butikken der kontantkortet som ble benyttet for å opprette en kryptovaluta-konto sannsynligvis ble kjøpt, er det også flere andre spor i Lørenskog-saken som peker mot Norge.

Sprox-skoene

Inne i familien Hagens hus er det ifølge NRK funnet avtrykk av et par sko fra Sparkjøp. Politiet har ennå ikke funnet den ukjent kjøperen av et par Sprox-sko i størrelse 44.

– Vi kan ikke utelukke det. Det er en Spar Kjøp på Metrosenteret på Lørenskog, uttalte politiinspektør Tommy Brøske til NRK da de gikk ut med opplysninger om dette sporet.

Politiet har oppfordret personer som har kjøpt denne skotypen i Norge i størrelse 44, 45 og 46 fra august 2016 til mai 2019, og har betalt kontant, om å ta kontakt med politiet.

Strips fra Biltema

Stripsen fra Biltema er et annet spor. Ifølge VG var det noe av det første som Tom Hagen kunne se, da han tok seg inn i boligen sin 31. oktober i fjor, og oppdaget at kona var borte.

Den lå like i nærheten av badet, stedet der politiet mener at kona var, da hun ble bortført. 

Brevpapir og konvolutt fra Clas Ohlsson

Politiet har allerede slått fast at konvolutten som fulgte trusselbrevet Tom Hagen fant i hjemmet sitt da han kom for å se etter kona, er produsert i Tyskland og er solgt hos Clas Ohlson. Det samme gjelder brevpapiret, som ifølge Nettavisen imidlertid er produsert ved en papirfabrikk i Portugal.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bli med ildsjelene i Villdyrhjerte på oppdrag: De har ett mål, å redde skadede og syke villdyr fra døden

putin youtube

Derfor ventes det en endring i krigen den 9. mai