in

Dette er de tre ofrene i Lyngen-skredet

De tre franskmennene som omkom i Lyngen torsdag var erfarne fjellfolk. Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen går hardt ut mot de som etter den tragiske skredulykka har tatt til orde for at personer som rammes av ulykker skal være erstatningsansvarlige.

«Det er bedre å miste deg selv i lidenskapen din enn å miste lidenskapen din». Slik åpner Facebook-innlegget til Club Alpin Francais de Pau der de tre omkomne i Lyngen-skredet var aktive medlemmer.

"Il vaut mieux se perdre dans sa passion que de perdre sa passion"Nous apprenons avec une grande tristesse le décès de…

Posted by Club Alpin Français de Pau on Friday, April 8, 2022

CAF de Pau identifiserer to av de omkomne som Roger Pourtau og André Vignot. De var begge frivillige i klubben og verdsatt av medlemmene.


– At de er borte er et stort sjokk, skriver klubben som sender kondolanser til Pourteau og Vignots familie og øvrige venner.

Den tredje omkomne er ifølge avisa Nordlys Patrick Cariat som tilhørte CAF Orolon.

Faksimile: La République des Pyrénées

– Vi mener man igjen bør se på muligheten for at de som virkelig opptrer grovt uansvarlig, må ta hele eller deler av regninga etter redningsaksjoner. Redningsaksjoner er svært kostbare for samfunnet, og ikke minst setter man andres liv og helse i fare, sa Frp-politiker Per-Willy Amundsen til Nordlys kun timer etter skredet som krevde tre menneskeliv.

Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen har latt seg provosere av de som i vaken av den tragiske skredulykka i Beretlia har ment at personer som rammes av ulykker skal være erstatningsansvarlige.

– Turfølget besto av svært turvante folk. Lederen av turfølget var en mann som har 25 års erfaring med fjellredning i Frankrike. Han hadde sikkerhet som høyeste prioritet. Med det som bakgrunn besluttet de å gå en tur til Verdens Ende, rundt 460 meter over havet, sier Johnsen til Nordlys.

Johnsen forklarer hvordan turfølget navigerte for å komme seg ned, og mener dette viser at de gjorde sitt ytterste – men likevel gikk det galt.

– De tok alle forholdsregler og det er umulig å klandre dem for det som skjedde. Det viser bare atter en gang hvor marginalt livet er. Å henge dette på kunnskapsløshet og uforsvarlighet er helt håpløst, sier Johnsen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Husker du Halley’s komet? I dag er det 35 år siden sist den passerte jorden

ronny brede aase og tuva fellaman

Ronny Brede Aases avsløring om bryllupsplanene: Datoen er satt!