in

Dette er deltakerne i høstens «Robinsonekspedisjonen»

Foto: Morten Opedal / Viaplay handout

Det er klart for beintøffe konkurranser, hard overlevelse og komplekse sosiale valg når Robinsonekspedisjonen er tilbake 5. september. I år finner ekspedisjonen sted på en øy i Malaysia, og 20 håpefulle deltakere er klare for å ta fatt på Norges råeste eventyr.

Deltakerne skal i kjent Robinson-stil overleve så lenge som mulig på lite mat, lite komfort og kun med hverandre som selskap. Det er ingen tvil om at Robinsonekspedisjonen 2022 blir en ekstrem prøvelse for deltakerne.

Ekspedisjonen ledes av skuespiller og treningsprofil Silje Torp.


– Jeg gleder meg til å presentere en ny runde med Robinson, og har denne gangen fått med meg en gjeng som ikke går av veien for å spille høyt; tidlig! Jeg kan bare si til alle seere: gled dere! sier programleder Silje Torp.

Nytt for denne sesongen er at de utstemte deltakerne ikke sendes rett hjem, men drar til den lille øya Kembali.

På malaysisk betyr Kembali «å komme tilbake», og det er dette som er målet for deltakerne som ender opp her.

View this post on Instagram

A post shared by JESSICA SØRGÅRD AAS (@ptjelisas)

Her skal de konkurrere mot andre utstemte og holde seg så lenge at de får mulighet til å kjempe seg inn igjen i ekspedisjonen.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Årets deltakere er:

Norma Bris Bois, Andreas Carlsen, Liselotte Petersen, Camilla Smith, Elisabeth Berland, Ferdinand Joppe Udness, Karim Sabeur, Knut Even Nomerstad, Heidi Dorris Aas, Are Kvaal, Maria Voss, Philip Raabe, Robby Nordfjeldmark, Susann Moen, Karoline Victorsson, Rune Andre Olsen, Maren Haugli, June Folkestad, Nissen Flindt Haugstad, Daniel Gimnes.

Robinsonekspedisjonen 2022 består av 28 programmer av 43 minutters varighet og har premiere på Viaplay og TV3 mandag 5. september.

Den første norskproduserte reality-serien

Robinsonekspedisjonen er ifølge Wikipedia en norsk reality-serie som er blitt sendt på TV3 fra 1999 til 2013, på TV 2 fra 2015 til 2016 og igjen på TV3 fra 2021.

Konseptet går ut på at en gruppe mennesker skal bo på en øde sydhavsøy i 30 dager med minimalt av utstyr og mat. De deles inn i to lag som skal kjempe mot hverandre i ulike konkurranser. Det tapende laget må stemme ut en av sine medlemmer.

Halvveis i oppholdet blir lagene slått sammen og konkurransen blir individuell. Vinneren kåres av de deltakerne som ble stemt ut etter sammenslåingen.

Robinsonekspedisjonen regnes som den første norskproduserte reality-TV-serien og er en norsk utgave av den svenske Expedition Robinson som har gått siden 1997. Dansk TV3 har sendt sin versjon siden 1998. Mannen bak TV-formatet er briten Charlie Parsons. Formatet er solgt til over 45 land.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Petter Nyquist

Petter «uteligger» Nyquist møter overlevere i ny serie

Truls Svendsen

Truls om farens død: Sorgen var vond å takle