Hjem Kjendisnytt Dette er den nye bilen til Erling Braut Haaland – Så mye koster den

Dette er den nye bilen til Erling Braut Haaland – Så mye koster den

Det er ikke småpenger Erling Braut Haaland punger ut for sin nye bil.

Ifølge Dagens Næringsliv har den norske storscoreren gått sammen med finansmannen Ole Ertvaag om å kjøpe en Mercedes-AMG One til en svimlende sum som skal være på over 36 millioner kroner.

Denne bilen tilhører toppsjiktet av super sportsbiler i verden, både når det gjelder hastighet og eksklusivitet. Produksjonen er begrenset til kun 275 enheter, og ifølge rapportene, må kjøperne være villige til å betale minst 36 millioner kroner for å eie en.

Dagens Næringsliv opplyser at fabrikkprisen på kjøretøyet ligger på omtrent 29 millioner kroner, mens tillegg av norsk moms øker totalprisen til 36 millioner.

LES OGSÅ: Erling Braut Haaland i sorg

Dette er Mercedes-AMG One

I følge Top Gear er Mercedes-AMG One en ekstremt avansert og eksklusiv hyperbil som representerer en bro mellom Mercedes’ Formel 1-teknologi og gatebiler. Denne bilen skiller seg ut med sin banebrytende teknologi og ytelse, og her er noen av de mest fremtredende egenskapene og fakta om den:

  • F1-Derivert Hybrid Drivlinje: Mercedes-AMG One er drevet av en hybrid drivlinje som er direkte avledet fra Formel 1. Den har en 1,6-liters V6 turbohybrid motor som er tatt fra Mercedes’ Formel 1-bil, komplett med elektrisk assistanse. Dette tillater bilen å levere en fenomenal ytelse, med en samlet effekt på over 1 000 hestekrefter.
  • Ytelse: Bilen kan akselerere fra 0 til 100 km/t på under 2,7 sekunder, 0 til 200 km/t på under 6 sekunder, og har en toppfart på over 350 km/t. Dette gjør den til en av de raskeste produksjonsbilene i verden.
Mercedes-AMG One
Mercedes-AMG One. Foto: Wikipedia
  • Produksjonsbegrensning: Mercedes-AMG planla en svært begrenset produksjon av One, med kun 275 enheter, noe som gjør den til en ekstremt eksklusiv bil. Dette bidrar også til dens høye samlerverdi.
  • Aerodynamikk: Bilen har avanserte aerodynamiske funksjoner, inkludert en aktiv aero-pakke som justerer seg selv for å maksimere nedpress eller effektivitet basert på kjøreforholdene. Dette inkluderer en bevegelig bakvinge og luftkanaler som kan åpnes og lukkes.
  • Interiør og Teknologi: Interiøret i AMG One er minimalistisk, men fylt med avansert teknologi. Dette inkluderer et F1-inspirert ratt, en digital instrumentering og et infotainmentsystem som gir viktig informasjon om bilens ytelse og kjøremodus.
  • Pris og Eksklusivitet: Ved lanseringen var prisen på Mercedes-AMG One svært høy, og med den begrensede produksjonen ble den raskt et objekt for samlere og entusiaster. Prisen reflekterer dens eksklusivitet, avanserte teknologi og direkte kobling til Mercedes’ F1-program.
  • Miljøvennlighet: Til tross for sin ekstreme ytelse, inkluderer hybrid drivlinjen i AMG One teknologi som sikter mot å redusere miljøpåvirkningen sammenlignet med tradisjonelle bensinmotorer alene, ved å tilby en ren elektrisk kjøremodus for korte avstander.

Mercedes-AMG One representerer toppen av hva som er teknisk mulig i en gatebil i dag, med direkte arv fra motorsportens høyeste nivå.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com