tirsdag, januar 25, 2022

Dette er Emma – fremtidens kontoransatt. Se den skremmende utviklingen

Mest lest nå

Moderne jobber blir mer og mer stillesittende. Tidligere fysiske yrker som produksjon blir i større og større grad erstattet av maskiner, og vi mennesker sitter igjen med programmeringen og styringen av maskinene. Alt gjort bak et skrivebord og PC.

Vi vet alle at for mye stillesitting ikke er bra for oss. For mye skjermlys kan påvirke både helse, hud og humør negativ. Allikevel blir flere og flere jobber utført både stillesittende og foran en skjerm.

Prototypen «Emma» er skapt av Fellowes Brands, et globalt selskap som leverer arbeidsplass-, hjemme- og mobilteknologiløsninger, og hennes kroppsbygning er basert på funnene fra en undersøkelse av 3000 kontorarbeidere fra Frankrike, Tyskland og Storbritannia.


Fellowes Brand har sett på hvordan mennesket utvikler seg i takt med kontorjobber. Og fremtiden er dyster.


Emma har permanent bøyd rygg på grunn av timevis med sitting i dårlig stilling, hun har åreknuter på grunn av dårlig blodgjennomstrømning, øynene hennes er blodskutte takket være å stirre på en skjerm i timevis hver dag, hun er overvektig takket være en stillesittende livsstil og hun har hovne ankler og håndledd, dårlig hud og stressrelatert eksem – alt relatert til kontorlivet.

Dårlig rygg som følge av en ugunstig sittestilling over tid.

Selvfølgelig vil ikke alle kontoransatte se ut som Emma før de går av med pensjon – forhåpentligvis har ikke alle kontorer dårlig lys, usunn luft og skrivebord som ikke kan heves. Men hvis du vil sørge for å ikke bli som Emma, gjør du rett i å ta pauser fra den stillesittende jobben. Reis deg opp. Gå en liten tur.

Røde øyne som følge av alt for mye skjermbruk.


En representant for Fellowes Brands forklarer tankene bak «Emma» i videoen du kan se i bunnen av denne artikkelen:

«I Storbritannia bruker vi åtte år av hele livet på å sitte, og det gir store helseproblemer. Med mindre vi gjør noe med det, kommer det til å endre hele vårt utseende.»


Han hevder at arbeidsgivere og arbeidstakere har likt ansvar for å gjøre noe med det.


«Vi trenger å bruke mindre tid på å stirre inn i skjermer,» sier han.


Han anbefaler å ta mer regelmessige pauser og stå opp mer og gå rundt – den gjennomsnittlige kontorarbeideren i Storbritannia bruker seks timer om dagen på å sitte stille.

Nedenfor kan du se «fremtidens kontoransatt»:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter