Hjem Nyttig Dette er grunnen til at plastboksene dine alltid er har vanndråper på seg etter oppvasken – mens glass og tallerkener er tørre

Dette er grunnen til at plastboksene dine alltid er har vanndråper på seg etter oppvasken – mens glass og tallerkener er tørre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du noen gang lurt på hvorfor tupperware-boksene dine alltid har vanndråper på seg når oppvaskmaskinen er ferdig – og alle de andre tingene i maskinen er tørre? Det er faktisk en grunn…

Den australske tv-personligheten Doc Karl har ifølge the Sun demonstrert og forklart grunnen til at du alltid må holde et håndkle klart for å tørke over tupperware-boksene når du tar dem ut av oppvaskmaskina.

– To grunner. Så litt bakgrunn først. Oppvaskmaskinen vasker alt, men på slutten går den inn i en varmesyklus. Alt inni varmes opp til ca 50 grader celsius, og denne varmen skal fordampe alt vannet, forklarer doc Karl ifølge den britiske avisa.

Men, tallerker og glass lagrer mye varme. De er tunge og har høy spesifikk varme.

– Mens en Tupperware-beholder er veldig lett, veier ikke mye og den har lav spesifikk varme. Så tallerkenene er varme, og varmen fordamper. I denne syklusen tørker vannet på overflaten, forklarer han.

Samtidig har tupperware-boksen nesten ikke lagret noe varme. Det den har lagret vil dermed fordampe mye raskere og det vil fortsatt være dråper igjen på den.

– Tallerkenene er laget av keramikk og de elsker vann. Vannet sprer seg som en tynn film og fordamper veldig lett fra overflaten fordi du har en stor overflate. Denne tupperwaren er laget av olje, som er et fossilt brensel, og olje og vann blandes ikke. Så den hater vann. I stedet for å spre seg jevnt, legger vannet seg i disse små dråpene overalt, forklarer han.

Det er altså grunnen til at du ender opp med vanndråper på plastiktingene i oppvasken.

Dessverre ser det ikke ut til at det er noen «quick fix» på å få dem helt tørre automatisk – doc Karls råd for å få det tørt er å riste vannet av i vasken og tørke over med et kjøkkenhåndkle.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com