søndag, november 28, 2021

Dette er innreisereglene som gjelder nå

Mest lest nå

Fredag holdt regjeringen nok en pressekonferanse der det ble innført ytterligere innstramming i tiltakene for å begrense koronasmitten.

Innstramming av reiser inn til Norge var blant grepene regjeringen la frem fredag.


Som følge av smittesituasjonen gjeninnføres krav om negativ test før innreise og utvide dagens krav om testing og innreiseregistrering ved innreise til Norge.

Det gjelder alle som ikke kan dokumentere med godkjent koronasertifikat at de er fullvaksinert, eller at de har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene

– For å begrense importsmitte skjerper vi innreisetiltakene fra 26. november. Fra den datoen må alle registrere seg før innreise til Norge. På bakgrunn av helsefaglige råd, gjeninnfører vi også kravet om negativ test tatt før innreise. Dette vil gjelde uansett hvilket land man reiser fra, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). 

Registrere innreise

Det blir også et krav om at alle innreisende som hovedregel skal registrere seg i innreiseregistreringssystemet. Det gjøres unntak for barn under 16 år og utvalgte grupper.

Alle innreisende har en plikt til å fremvise slik bekreftelse og eventuelt koronasertifikat til politiet ved kontroll.

Utenlandske borgere

Det åpnes for innreise for alle utlendinger som har rett til innreise etter utlendingsloven.

Det vil etter omstendighetene fortsatt kunne være grunnlag for bortvisning av utlendinger som ikke overholder reglene om innreiseregistrering, innreisekarantene og testing i forbindelse med innreise.

Regjeringen opplyser at manglende dokumentasjon på dette vil også kunne medføre bortvisning.

Forøvrig kan alle reisende, også nordmenn, kan anmeldes og eventuelt bøtelegges for overtredelse av pliktene ved innreise.

Ikke koronasertifikat?

For de som ikke kan dokumentere med et verifiserbart koronasertifikat at de er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste seks måneder kreves attest for negativ test tatt i løpet av 24 timer før innreise.

Dette vil gjelde uansett avreiseland, men ikke for reisende under 18 år.

I tillegg endres plikten til å teste seg ved innreise slik at det gjelder en plikt til å teste seg uavhengig av hvor man ankommer Norge fra.

Hittil har plikten kun omfattet personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter