in

Dette er Maud Angelicas millionformue

Martha Louise og Maud

Tall TV2 har fått fra Skatteetaten viser at Maud Angelica Behn står oppført med en formue på nær 2,5 millioner kroner.

Ferske tall fra Skatteetaen viser ifølge TV2.no at Maud Angelica Behn hadde rett over 219.000 kroner i inntekter i 2021. Hun betalte i overkant av 70.000 kroner i skatt. Prinsesse Märtha Louises eldste datter er også oppført med 2.497.447 kroner i formue.

Verken tallet for inntekt eller formue på skattelistene viser det man tradisjonelt tenker på som inntekt og formue. Nettoinntekt er resultatet av avtalt lønn minus alle fradragene du har krav på.


– Hvis du har hatt en lønnsinntekt på 600.000 kroner, og du samtidig har to millioner kroner i boliglån som gir renteutgifter på 80.000 kroner i året, vil nettoinntekten din i skattelistene bli cirka 410.000, sier skattesjef i Danske Bank, Per-Ole Hegdahl, til TV2.

Formuen oppgis også i netto formue i skattelistene. Netto formue er all formue minus gjeld. Enkelte formuesobjekter verdsettes også vesentlig lavere enn det som er den reelle verdien på markedet.

Prinsesse Märtha Louises tall var, i likhet med prinsesse Astrids tall, tilgjengelige da skattelistene ble sluppet. Av ukjent grunn var ikke Maud Angelica Behns skatteinformasjon inkludert i de ordinære skattelistene. TV2 skriver at de gjentatte ganger, over flere måneder, har blitt nektet innsyn.

View this post on Instagram

A post shared by ❤️Maud Angelica Behn❤️ (@3_eyed_cat)

Da TV2 spurte Slottet hvorfor denne informasjonen ble hemmeligholdt, kom følgende svar fra slottet:

«Det kongelige hoff har gitt samtykke til Skatteetaten om å frigi informasjon om de kongelige, samt Kronprinsessens sønn. Det kongelige hoff har ingen opplysninger om Maud Angelika Behns økonomi, og heller ingen rolle i å frembringe informasjon om den. Vi kan likevel opplyse om at Maud Angelica Behn i dag har gitt Skatteetaten samtykke i at opplysninger om skatteoppgjøret for 2021 kan gis media på forespørsel.»

Maud Angelica Behn er medlem av kongefamilien – ikke kongehuset. Hun tjener penger på lik måte som andre nordmenn. Hun er likevel ikke søkbar i listene. Det samme gjelder prinsesse Märtha Louise.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Oslo-video går viralt: Kvinne nær «påkjørt» av løpsk hund med reklameskilt på slep

Hanne Krogh

Lykke for Hanne Krogh er å vite at barna hennes gjør det de elsker mest