in

«Dette er mitt barn som har sluttet å spise, gråter seg selv i søvn, har angst – og kaster opp over 20 ganger i timen om natten…»

Det er ikke til å komme utenom det faktum at de aller fleste av oss på et eller annet tidspunkt i livet opplever ubehagelige mennesker som oppfører seg dårlig mot oss. Det kan være alt fra nedverdigende blikk til uhøflige kommentarer. Det er en del av livet, og heldigvis i de aller fleste tilfeller forbigående.

Men iblant skjer det dessverre at enkelte mennesker fanges i situasjoner hvor de må omgås slike personer daglig – kanskje flere timer hver eneste gang.

Som voksen har man kanskje lært seg å overse oppførselen disse menneskene foreviser, men er man bare et barn kan det være vanskelig å ignorere det – spesielt over tid. Dette er hva vi på godt norsk kaller mobbing, og i skolen er det dessverre et alt for utbredt fenomen.


Mobbing er også stadig oftere en direkte årsak til depresjon blant unge, som i ytterste konsekvens kan føre til både selvskade eller selvmord.

Det startet med angst

Carrie Golledge, en mor fra Devon i Storbritannia, har en seks år gammel datter, Sophia, som alt for tydelig har kjent på kroppen hva mobbing kan føre til. I første omgang utviklet datteren angst på grunn av den gjentakende trakasseringen i skolen – men så ble det verre.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Hver dag Sophia kom hjem fra skolen ville hun bare gråte. Hun kunne ikke sovne om kvelden og alt hun gjorde dreide seg om at hun gruet seg til neste skoledag.

Moren forteller i et intervju med den engelske avisen The Mirror at det bare ble verre og verre for hver dag som gikk.

– Sophia var borte fra skolen i flere uker, ettersom hun ble så syk av å være der, forteller hun.

Innlagt på sykehus

Mobbingen var så massiv at Sophia ble fysisk syk av belastningen. Hun fikk voldsomme smerter og kramper i magen, hun fikk infeksjoner og hun ble ved flere anledninger innlagt på sykehus med feber.

I følge moren skal det ha vært spesielt en annen pike i skolen som sto for den verste mobbingen av Sophia. Denne piken skal ha vært svært aggressiv ovenfor Sophia og bestemt hva hun kunne og ikke kunne gjøre, og jagde bort alle som forsøkte å få kontakt med Sophia.

Dette stresset seksåringen så mye at hun til sist kollapset og ble innlagt på sykehus. Fullstendig utmattet. Noe moren Carrie tok et bilde av og publiserte på nettet – for å vise verden hvilke avskyelige handlinger datteren var utsatt for.

Foto: Facebook / Carrie Golledge

Hun la også til noen linjer hvor hun forsøkte å sette ord på tankene sine.

«Dette er mitt barn som har sluttet å spise, gråter seg selv i søvn, har angst – og kaster opp over 20 ganger i timen om natten…»

«Dette er mitt barn som er emosjonelt misbrukt så lenge at hun tror det er normalt…»

«Dette er mitt barn som er uthengt på sosiale medier av mobbernes foreldre, bare fordi hun har et godt hjerte. Dette er mitt barn, som når man forteller om hennes problemer i skolen bare får beskjed om at de kun er seksåringer. Dette er mitt barn – som fikk beskjed på skolen hun gikk på at hun burde skamme seg, så vi måtte bytte skole…»

«Dette er mitt barn som er et av de alt for mange som går gjennom dette. Dette er mitt barns historie, som vris på og manipuleres av dem som er satt til å passe på og beskytte henne i skolen. Dette er mitt barn som ikke vil det samme skal skje med andre, derfor denne historien, hennes historie. Hun er en av mange, så alt for mange!»

Sophia på bursdagen sin. Foto: privat

Derfor ber familien deg om å dele denne historien, nettopp fordi de vil at ingen andre skal oppleve det samme som lille Sophia.

Heldigvis har foreldrene nå funnet en ny skole til Sophia, en skole som har tatt godt i mot henne og sørger for hun har det bra. Som en skole skal.

Sophia har det bedre nå, og nesten over natten ble hun bedre. Nå blomstrer hun, er glad og lykkelig igjen. For Sophia hadde foreldre som nektet å gi opp og som ville sitt barn kun det beste. Som foreldre skal! Del og lik hvis du er enig og i mot enhver form for mobbing.

LES OGSÅ: Rektor politianmeldt og funnet skyldig i å ha oversett mobbing

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forskere: barn født i desember har større sjanse for å bli sunne og leve lenge

Ble født med hjertet på utsiden av brystkassen – se på henne i dag