Hjem Baking Dette er Norges favorittkake

Dette er Norges favorittkake

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kvæfjordkaken bekrefter sin status som Norges nasjonalkake.

For 22 år siden ble Kvæfjordkaken utropt til Norges nasjonalkake av Nitimen, en beslutning som har stått uimotsagt i over to tiår. Men med tiden endrer også generasjonene og deres preferanser seg. Derfor tok NRK initiativet til å utfordre denne statusen ved å invitere det norske publikum til å nominere sin favorittkake, for å se om Kvæfjordkaken fortsatt regjerer hjertene til nasjonens kakeelskere.

Responsen var overveldende, med nesten 800 forslag som strømmet inn fra hele landet. Blant disse ble 11 deilige kaker nøye utvalgt av en kompetent jury til å konkurrere i finalen. Juryen bestod av den kjente programlederen Ulrikke Brandstorp, samt dommerne André Løvaas og Marthe Kilen fra det populære programmet Bakemesterskapet.

Konkurransen var nervepirrende, med kun ett prosentpoeng som skilte vinneren fra andreplassen.

På tredjeplass kom ostekaken

ostekake
Ostekaken fikk tredjeplass. Foto: Canva

Ostekaken gjorde det sterkt og sikret seg en tredjeplass med 11% av stemmene.

Oppskrift: Slik lager du den beste ostekaken

På andreplass kom suksessterten

Suksessterte
Foto: Youtube

Suksessterten, eller «gul kake» som den også er kjent som, med sin nøttebunn og gule smørkrem, klatret til en imponerende andreplass med 16% av stemmene.

Oppskrift: Slik lager du den beste suksessterten

Kvæfjordskaken vant!

Kvæfjordkake
Kvæfjordkake. Foto: Kjetil Ree / Wikipedia

Men det var Kvæfjordkaken, bedre kjent som «Verdens beste», som igjen stjal showet og hjertene til det norske folk, og ble kåret til Norges favorittkake med 17% av stemmene.

Oppskrift: Denne Verdens Beste-kaken tar helt av på nettet


– Jeg var veldig spent på om noen av de nyere kakene kunne utfordre denne tidløse klassikeren, uttalte Ulrikke Brandstorp, både jurymedlem og programleder i Bakemesterskapet. Hun la til at konkurransen var utrolig jevn.

Selv om mange hadde trodd og kanskje til og med håpet på en ny favoritt, var det Kvæfjordkaken som igjen seiret. Marthe Kilen, dommer i Bakemesterskapet, uttrykte sin overraskelse over resultatet, men erkjente samtidig kakens kvaliteter.

– Det er jo en god kake, og den er relativt enkel å få til. Den har en saftig kakebunn, sprø og herlig marengs og fløyelsmyk vaniljekrem med ekte vanilje,» sa hun, og la til at friske bær gjør den ekstra god.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com