Hjem Meninger – Dette er også en menneskelig tragedie: Erna og Sindre er bare mennesker

– Dette er også en menneskelig tragedie: Erna og Sindre er bare mennesker

Mímir Kristjánsson, stortingsrepresentant (Rødt) har skrevet et innlegg på Facebook som får tusenvis av reaksjoner.

«Det gjenstår fremdeles mange ubesvarte spørsmål om Sindre Finnes aksjehandler i tida da Erna Solberg var statsminister. De neste ukene må media, kontrollkomiteen og kanskje også Økokrim gjøre sitt beste for å komme til bunns i dem.

Denne saken er alvorlig og vi kan ikke legge den bort før vi har fått alle kort på bordet. Ser vi gjennom fingrene med sånt som dette, skader vi demokratiet vårt.

Samtidig er dette som alle politiske skandaler også en menneskelig tragedie. Uansett hva galt Finnes og Solberg har gjort, kan det samla trøkket i en sånn sak fort bli for stort. Og det er ikke vanskelig å synes synd verken på en mann som aksjehandler på nivå med en spillegal, eller en statsministerkone har blitt ført bak lyset av sin ektemann.

Det er lett å glemme det, men også Erna Solberg er bare et menneske. Det samme gjelder Sindre Finnes.

Framover må vi derfor gjøre vårt aller beste for å skille klinten fra hveten. Skadefryd og andre usakligheter må legges bort.

Og på samme tid må både medier, folkevalgte og kanskje også påtalemyndighet jobbe på spreng for å komme til bunns i de mange ubesvarte spørsmålene vi fremdeles sitter igjen med. Så enkelt, og så vanskelig, er det.»

Denne teksten ble først delt på Facebooksiden til Mímir Kristjánsson.

Vil du vite resultatene av spørreundersøkelsen vår? 22 september avsluttes undersøkelsen og du får resultatene ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt HER.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com