in

Dette er Olaf Tuftes vakre ord om kona, Aina

Skjermbilde: Youtube https://www.youtube.com/watch?v=jCfNO3YvA7A

Olaf og Aina Tufte var klassekamerater fra ungdomsskolen og de giftet seg i 2008. – Den roen, tryggheten og verdiene hun sto for kunne jeg ikke la gå fra meg, sier den tidligere roeren til VG.

Olaf Tufte har vært i offentlighetens søkelys i mange år som roer, men under «Mesternes Mester» fikk vi komme litt mer under huden på den fokuserte idrettsmannen.

Da sportsdanser Helene Spilling som måtte forlate Mesternes Mester etter å ha endt nederst på poenglista fikk vi bare ett av mange glimt som kom gjennom serien der den tidligere roeren Ola Tufte viste frem en side han ikke hadde anledning å vise frem på idrettsarenaen.


Tidligere i den samme episoden hadde vi sett han i øvelsen «tyngdekraft», der han bar sandsekker i hele 101 lengder. Han knuste dermed ro-kollega Nils Johan Hoff sin tidligere rekord med 19 lengder.

I slutten av episoden fikk sportsdanser Helene Spilling fikk den kjedelige oppgaven med å velge utfordrer. Da viser kamera at Olaf Tufte kom forbi for å se at alt står bra til med henne etter den kjedelige sisteplassen.

– Hva skjer ‘a frøken?, sier Olaf.

– Jeg må pakke da, svarer hun

– Pakkeleken?, sier Olaf og sier det at hun har ingenting å tape.

Det var Helene helt enig i og sier hun allerede har vunnet litt.

– Du har jo prestert ting som ingen forventet, ikke engang du selv, sier Olaf.

Han er imponert over med-deltageren sin. En idrettsperson som aldri gir opp.

Olaf ble til slutt stående igjen som vinner av hele konkurransen. I siste del av finalen sto det mellom han og Crossfit-utøver Kristin Holte.

– Vi ønsket begge å vinne og unte hverandre å vinne. Men bare fordi den andre var så veldig god – og det var jo Kristin, sier Olaf Tufte til VG.

Og det er nok den vanvittige innsatsen vi også så i Mesternes Mester som gjorde han til en suveren idrettsmann. Tønsberg-gutten har fire OL-medaljer, seks VM-medaljer og en EM-medalje. Han legger ikke skjul på at det har kostet innsats.

– Før handlet det bare om gullmedaljer og beinhard trening hver gang jeg ble intervjuet eller skrevet om. Men det er jo ikke slik det er lenger. Ikke er det slik jeg er heller. For meg handler livet mye om familien og omsorgen vi viser for hverandre, forteller Olaf i VG-intervjuet.

Han synes imaget som tøff og arrogant er sterkt overdrevet. Og kona, som vet det bedre enn noen andre, er enig med Olaf i at bildet vi har vært vant til å se av ham er litt medieskapt.

– Gjennom media er det skapt et veldig «macho» bilde av Olaf. Men sannheten er litt mer nyansert. Nå kan folk få bli kjent med Olaf på en ny måte og oss som er hans nærmeste familie og team, sa Aina i forbindelse med lanseringen av TV 2-dokumentaren «Tufte».

Og det at han av og til kanskje blir oppfattet som arrogant tilskriver han at det skjer mye rundt ham.

– Det henger nok sammen med at jeg ikke alltid hilser med en gang, at jeg har mer enn nok med meg selv i enkelte situasjoner. Jeg ser ofte på telefonen – sender meldinger og beskjeder med ting jeg vil ha gjort. Men arrogant, nei, svarer han.

For selv om Olaf har pensjonert seg fra karrieren som en av verdens beste roere betyr ikke det at han sitter i ro. Tvert om. Hjemme driver han gård med kona Aina. De to har barna Mie Lovise og Herman Aurelius på 14 og 12 som skal følges opp. Og i tillegg holder Olaf rett så det er foredrag om motivasjon og følger opp kjesmerket sitt.

Og kona er «ankeret». Olaf og Aina var klassekamerater fra ungdomsskolen og de giftet seg i 2008.

– Det var første gangen jeg virkelig kastet loss når det gjelder jenter. Den roen, tryggheten og verdiene hun sto for kunne jeg ikke la gå fra meg, forteller Olaf Tufte til avisa.

Han legger til at han er veldig glad for at kona syntes han var verd å vente på.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

putin

Har utstedt Arrestordre på Putin – og minner om at ingen trodde Milosevic ville ende på tiltalebenken i Haag

Sporten-Julie: – Gikk fra å si at jeg ikke skulle ha barn, til virkelig å ønske å bli mor