Hjem Familie Dette er psykiaterens overraskende oppskrift for å få barn og unge til å droppe skjermtid

Dette er psykiaterens overraskende oppskrift for å få barn og unge til å droppe skjermtid

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Barn og unges tidsbruk foran mobilskjermen er et flittig debattert tema i mange hjem, og ikke sjelden er det en kime til konflikt mellom foreldre og barn.

Den svenske psykiateren, Anders Hansen, har nylig kommet ut med boken Skärmhjärnan Junior.

I et innslag i Nyhetsmorgon på SVT sier han ifølge MåBra at det kanskje ikke er olje eller bitcoin som er det mest verdifulle vi har nå, men heller snarere oppmerksomheten vår. 

– Det er en del selskaper som har vært vanvittig flinke til å vekke oppmerksomheten vår ved hjelp av telefonene våre. Så det er en som tjener mye penger på at vi bruker så mye tid på dem, sier han i Nyhetsmorgon.

Han trekker frem en litt overraskende metode for å hjelpe barna med å legge fra seg telefonen litt oftere, og kanskje heller møte en venn eller være i aktivitet. Som en sammenligning sier han at det ikke nytter å få tenåringen til å la være å røyke ved å vise bilder av mennesker med lungekreft. 

– Vi endrer ikke atferden vår basert på hva som skjer tiår frem i tid. Og spesielt ikke når vi er barn og unge: Da opplever vi at vi er udødelige, sier psykiater Anders Hansen

Om man skal få ungdommene til å legge fra seg skjermen anbefaler han å heller appellere til rebellen i dem, og fortelle at selskapene ignorerer ungdommen og kun er interessert i å tjene penger på at ungdommen blir avhengig av produktet deres – for eksempel sosiale medier på mobilen.

Ved å forklare at et slikt selskap aldri vil sette brukernes helse foran egen fortjeneste, men bare ta mest mulig av tiden deres, myndiggjør man ungdommen. Barn og unge vil da ha lettere for å bli kritiske til hvor mye av tiden de gir selskapene som står bak mobilappene de konsumerer.

  1. barn mobil
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com