in

Dette er råkjørernes unnskyldninger: Måtte tørke bilen, mate rotta og ha fart opp bakken

fartskilt og trafikk

Nesten 10.000 personer ble tatt for å kjøre for fort på norske veier i juni. Og bortforklaringene er endeløse. Både kona og rotta får skylden for råkjøringen.

«Folk kommer med rare bortforklaringer. Det som går igjen er folk som sier de måtte kjøre fort for å rekke å gå på do, eller ta i fart for å komme opp bakken», sier UP-sjef Runar Karlsen, til VG.

Politiinspektør Kai Voldengen er distriktsleder for UP-distrikt 1 i Øst og Innlandet politidistrikt. Han sier han har blitt møtt lignende bortforklaringer fra bilister. Det er likevel en historie han husker ekstra godt:

«Vi stoppet en person som skyldte på at bilen nettopp hadde blitt vasket og at vedkommende kjørte for fort for å tørke bilen. Jeg kan ikke huske hastigheten, men det endte i hvert fall med førerkortbeslag», sier han til VG.

Kona får skylden

Kona får også ofte skylden for at mennene kjører for fort.

«Noen skylder på at sidemannen har snakket for mye og gjort dem ufokusert. Dette er gjerne voksne menn som skylder på kona», sier Voldengen lattermild.

Politioverbetjent Frode Leif Thraning jobber i Sør-Vest og Vest politidistrikt. Ifølge ham er det spesielt to unnskyldninger som går igjen:

«Mange påstår at de har ikke brutt fartsgrensen, eller at vi har målt feil bil. Den andre gruppen unnskylder fartsoverskridelsen med at de er sent ute til legetime, fysioterapeuttime, eller at det er sykdom i familien», sier Thraning.

Rattet i veien for speedometeret

Politiinspektør Anders Sjøtrø i UP-distrikt 4 i Møre og Romsdal og Trøndelag politidistrikt forteller til VG at han husker spesielt en bilist som ble stoppet i 146 km/t i 80-sone.

«Vedkommende skyldte på at rattet var i veien for speedometeret. «Jeg hadde aldri kjørt så fort hvis jeg visste at det gikk så fort», husker jeg vedkommende sa», sier Sjøtrø.

Øystein Krogstad i UP-distrikt 2 i Sør-Øst husker spesielt godt han som måtte mate rotta til kompisen.

«Vår beste er vel han som hadde glemt å mate rotta til kameraten som satt flyfast i syden. 178 i 100-sona om jeg ikke husker feil», sier han til VG.

Om du er bilinteressert anbefaler vi deg å sjekke ut Bilduden.no sine sider her!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

sjokolade

Nordmenn drar til Sverige for å hamstre norsk sjokolade. Hval sjokolade har solgt for 20 millioner i år

rocco

Hunden Rocco skalv av redsel da han ble dumpet av eierne fordi de ventet baby