Forsiden Nyheter Dette er råkjørernes unnskyldninger: Måtte tørke bilen, mate rotta og ha fart...

Dette er råkjørernes unnskyldninger: Måtte tørke bilen, mate rotta og ha fart opp bakken

Nesten 10.000 personer ble tatt for å kjøre for fort på norske veier i juni. Og bortforklaringene er endeløse. Både kona og rotta får skylden for råkjøringen.

«Folk kommer med rare bortforklaringer. Det som går igjen er folk som sier de måtte kjøre fort for å rekke å gå på do, eller ta i fart for å komme opp bakken», sier UP-sjef Runar Karlsen, til VG.

Politiinspektør Kai Voldengen er distriktsleder for UP-distrikt 1 i Øst og Innlandet politidistrikt. Han sier han har blitt møtt lignende bortforklaringer fra bilister. Det er likevel en historie han husker ekstra godt:

Reklame

«Vi stoppet en person som skyldte på at bilen nettopp hadde blitt vasket og at vedkommende kjørte for fort for å tørke bilen. Jeg kan ikke huske hastigheten, men det endte i hvert fall med førerkortbeslag», sier han til VG.

Kona får skylden

Kona får også ofte skylden for at mennene kjører for fort.

«Noen skylder på at sidemannen har snakket for mye og gjort dem ufokusert. Dette er gjerne voksne menn som skylder på kona», sier Voldengen lattermild.

Politioverbetjent Frode Leif Thraning jobber i Sør-Vest og Vest politidistrikt. Ifølge ham er det spesielt to unnskyldninger som går igjen:

«Mange påstår at de har ikke brutt fartsgrensen, eller at vi har målt feil bil. Den andre gruppen unnskylder fartsoverskridelsen med at de er sent ute til legetime, fysioterapeuttime, eller at det er sykdom i familien», sier Thraning.

LES OGSÅ
Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Rattet i veien for speedometeret

Politiinspektør Anders Sjøtrø i UP-distrikt 4 i Møre og Romsdal og Trøndelag politidistrikt forteller til VG at han husker spesielt en bilist som ble stoppet i 146 km/t i 80-sone.

«Vedkommende skyldte på at rattet var i veien for speedometeret. «Jeg hadde aldri kjørt så fort hvis jeg visste at det gikk så fort», husker jeg vedkommende sa», sier Sjøtrø.

Øystein Krogstad i UP-distrikt 2 i Sør-Øst husker spesielt godt han som måtte mate rotta til kompisen.

«Vår beste er vel han som hadde glemt å mate rotta til kameraten som satt flyfast i syden. 178 i 100-sona om jeg ikke husker feil», sier han til VG.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres lørdag 31. august, kommer det gjester fra både fjern og nær. Det danske kronprinsparet er selvskrevne gjester. Men...

Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Mandag starter innspillingen av sesong 2 av dokumentarserien 113. Og denne gangen er det ikke bare de ansatte ved Universitetssykehuset i Tromsø som blir...

Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

Moren var på et kjøpesenter i Pittsburgh med datteren sin, da datteren så en søt golden retriever. Moren spurte om datteren kunne få klappe...

Den unge gutten får publikum til å måpe når han drar i gang «Bohemian Rhapsody»

På den internasjonale togstasjonen i London, står det et offentlig piano. Daglig setter forbipasserende seg ved tangentene og drar i gang en sang eller...

Alenemoren adopterer ei lita jente. Får sjokk når hun finner ut hvem jenta er

Katie Price og mannen hennes hadde slitt med å få barn i lang tid. Da ekteskapet tok slutt, bestemte Katie seg for å adoptere. Katie...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT