Hjem Nyheter Dette er symptomene på det muterte viruset

Dette er symptomene på det muterte viruset

Den britiske varianten av covid-19-viruset er mer smittsom enn det opprinnelige viruset, man kan potensielt bli sykere, og nå rapporteres det om to spesielle symptomer for mutasjonen.

I skrivende stund er 25 østlandskommuner i lockdown etter et villutbrudd av den britiske mutasjonen av coronaviruset i Nordre Follo. Den muterte virusvarianten har også spredd seg til flere andre omliggende kommuner, blant annet Oslo.

RELATERT: Spredning av engelsk korona-mutasjon? Oslo har ventet 19 dager på prøvesvar – smitten har kobling til Follo-utbrudd

Da den britiske varianten av koronaviruset ble påvist i Nordre Follo forrige fredag stengte hele kommunen ned, og innbyggerne ble bedt om å ikke reise noe sted.

Dagen etter ble 10 kommuner, deriblant Oslo, stengt ned som et tiltak på å få kontroll med det muterte viruset. Og få dager etter ble ytterligere 15 omliggende kommuner stengt ned.

– Spørsmålet mange stiller seg er om det i det hele tatt er mulig å stanse denne varianten. Vi tror det kan være mulig, sa Høie på en pressekonferanse om regjeringens håndtering av den nye situasjonen.

LES OGSÅ: Kommuner i Nord-Norge vurderer «søringkarantene»

Allerede før jul var britiske myndigheter ute og advarte mot at det muterte viruset var langt mer smittsomt. Nå tyder tallene på at det også kan være mer dødelig.

Etter å ha studert et stort tallmateriale fra Storbritannia har det dessuten kommet frem at symptomene på den hypersmittsomme engelske varianten er litt annerledes:

Ifølge Dagbladet opplever pasienter som er smittet av den britiske mutasjonen i større grad de vanlige symptomene som hoste, muskelverk, trøtthet og vondt i halsen. Det er derimot mer uvanlig at de mister smak- og luktesans.

LES OGSÅ: Koronaens fem faser – frykter vi nå går tilbake til fase 3

Forsker og overlege Håkon Ihle-Hansen ved Bærum sykehus, er ikke overrasket over at de har funnet disse endringene.

– I enhver pandemi, ser vi kontinuerlig mutasjoner i virus. Virus som er mindre smittsomt vil dermed tape kampen mot virus som er mer smittsomt, opplyser han til avisen, og utdyper at det er derfor de muterte variantene smitter i større grad.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com