Hjem Historier fra livet Dette er verdens høyeste kvinne – Og hun har et nydelig budskap å dele med verden

Dette er verdens høyeste kvinne – Og hun har et nydelig budskap å dele med verden

Verdens høyeste kvinne avslører at hun hadde en naturlig fødsel. Hun veide 5,9 kg og var 59 cm lang da hun ble født.

Rumeysa Gelgi fra Tyrkia lider av Weavers syndrom som fører til at hun vokser raskere enn normalt.

Kvinnen er webutvikler, krimromanentusiast, og innehaveren av ikke mindre enn fem Guinness verdensrekorder. Og hun er verdens høyeste kvinne med en høyde på 215 cm. På Instagram har hun over 40.000 følgere, og der har hun avslørt at til tross for sin store vekt og høyde, ble hun født naturlig.

Guinness World Records har også publisert en video av kvinnen hvorpå Gelgi kommenterte at det var legens feil, og hun burde ha vært født med keisersnitt.

– Men alle spøk til side, det var legens feil. Jeg burde ha blitt født med keisersnitt. Fødselen var for traumatisk og livstruende for både meg og mamma. Dette er en påminnelse om at vi alle bør være veldig forsiktige med valg av lege, sier Gelgi.

Den høyde kvinnen må bruke rullestol og tidvis assistanse, og har blitt en stemme for de som står overfor lignende utfordringer, og fremmer bevissthet og forståelse rundt Weavers syndrom.

Hun er den første tyrkiske kvinnen med syndromet og det 27. tilfellet i historien.

Hennes genetiske tilstand er ofte arvelig og forårsaket av mutasjoner og feilfunksjoner i et bestemt gen – som kontrollerer mange aspekter av korrekt funksjonalitet i andre gener.

Rumeysas barndom var preget av operasjoner og opphold på sykehus. Men til tross for alle utfordringene har hun vist seg som en svært ressurssterk kvinne. Hun fullførte utdannelsen sin gjennom hjemmeundervisning og fulgte senere drømmen om å bli webutvikler.

Hennes mange rekorder

Rumeysa er nå 24 år gammel, hun har tidligere blitt kåret til verdens høyeste tenåring. Hun tok rekorden for verdens høyeste kvinne etter at hun fylte 18 og fulgte opp med fire flere rekorder.

De andre rekordene hennes i World Guiness Record er:

  1. Lengste finger på en levende kvinne på 11,2 cm
  2. Største hender på en levende kvinne: høyre hånd måler 24,9 cm, mens den venstre måler 24,2 cm
  3. Lengste rygg på en levende kvinne på 59,9 cm.

Rumeysa deltar aktivt i kampanjer, både på nett og i trykk, for å fremme Weavers syndrom og skoliose. Og budskapet hennes må vi si er riktig så fint:

– Hver ulempe kan vendes til din fordel; aksepter deg selv for den du er, vær bevisst på ditt potensial, og gjør ditt beste.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com