Hjem Kjendisnytt Dette får Espen Fiveland til å rase: – Jeg er bare så utrolig lei

Dette får Espen Fiveland til å rase: – Jeg er bare så utrolig lei

Espen Fiveland, kjent programleder for «God morgen Norge» på TV 2, blir misbrukt i svindelannonser på sosiale medier.

Den populære programlederen Espen Fiveland, som har vært en del av «God morgen Norge»-teamet siden 2014, blir nå brukt i svindelannonser på Facebook. Disse annonsene inneholder falske samtaler mellom Fiveland og kjente norske profiler som skuespiller Christian Strand og redaktør Jane Throndsen, hvor han tilsynelatende oppfører seg respektløst.

Frustrerende situasjon

Fiveland har sett disse annonsene i lengre tid og får stadig tilsendt skjermdumper fra folk som lurer på om han er klar over situasjonen. Han uttrykker frustrasjon over situasjonen, men føler seg maktesløs som enkeltperson.

– Jeg er bare så utrolig lei av kryptovaluta-svindel og andre håpløse svindelforsøk. Jeg kommer ingen vei med det, sier Fiveland til Se og Hør.

Nedenfor kan du se en av svindelannonsene, som tilsynelatende skal være fra Nettavisen. Noe det selvfølgelig ikke er.

Foto: Skjermdump Facebook

Fiveland mener det er viktig å opplyse folk om å være kildekritiske.

– Folk er blitt gode på kildekritikk nå, og de fleste ser at dette er falskt. Man bør alltid tenke seg om tre ganger når man ser slike annonser, understreker Fiveland.

Annonsen nedenfor viser en falsk samtale mellom Fiveland og Jane Throndsen.

Foto: Skjermdump Facebook

Vanskelig å få fjernet

TV 2 har forsøkt å få fjernet svindelannonsene uten hell. Fiveland selv mener det er noe svineri, og er tydelig på at det er vanskelig å få gjort noe med det som enkeltperson. Han håper på bedre tiltak fra plattformer som Facebook (Meta) for å bekjempe slike problemer.

– Det ser så lite ekte ut, og det bidrar nok også til at folk ikke tror på det. Men jeg skulle gjerne sett at Meta hadde hatt et bedre opplegg for å fjerne slikt, avslutter han.

  1. God MOrgen Norge
  2. Espen Fiveland

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com