in

Dette får mange til å reagere på feiringen av 18-årsdagen til prinsesse Ingrid Alexandra

Foto: Getty

Feiringen av Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag 21. januar ble utsatt på grunn av pandemien, men i dag, torsdag 16. juni, får hun bursdagsgaven fra regjeringen: En festmiddag med kulturelle innslag på Deichman Hovedbibliotek Bjørvika. Stedet for markeringen får mange til å reagere.

– Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding fra Regjeringen.

Regjeringen er vertskap for middagen. Stortinget og Høyesterett er også representert, sammen med gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn.


Reagerer på lokalisasjonen

Feiringen finner sted på Deichmans hovedbibliotek i Bjørvik. Dermed blir det travle biblioteket stengt for offentligheten. Det får mange til å reagere. Spesielt på Twitter er det flere som stiller spørsmål ved hvorfor man måtte velge akkurat denne plassen.

«Kult at kongelige og regjeringen sin fest stenger et av få gratis tilbud i Oslo Sentrum. Er jo ikke som om kongefamilien og regjeringen har andre lokaler de kan benytte», skriver en av de som reagerer på Twitter.

En annen skriver:

«Når Deichman må stenge dørene for å feire prinsessen bursdag, er det vel rimelig at slottet åpnes for allmennheten i samme tidsrom?»

Også Dagbladet reagerer på feiringen og har viet lederspalten sin til nettopp dette temaet.

«Det er et merkelig valg av sted. Bibliotekene er kanskje erkeeksempelet på et sted som skal være tilgjengelig for alle, uansett status, bakgrunn og lommebok. I den gjeldende, nasjonale bibliotekstrategien slås det fast at «bibliotekene er demokratihus».» Unntaket man gjør her, bryter ganske solid med det prinsippet, skriver avisen på lederplass.

Videre mener Dagbladet at prinsessen selv burde sagt i fra.

«I dette tilfellet burde hun satt foten ned for feiringen. Selv om det ikke er hennes ansvar alene, er det nå også hennes ansvar.»

Hva mener du? Burde markeringen funnet sted på et annet sted enn biblioteket? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Her er prinsesse Ingrid Alexandras oppvekst i bilder:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

22-år gammel kvinne funnet halshogd – var høygravid

Squid games

Netflix lager ny reality-konkurranse. Vil du bli med på “Squid Game”