Hjem Kjendisnytt Dette gjør at Petter Northugs situasjon kan være til nytte for andre

Dette gjør at Petter Northugs situasjon kan være til nytte for andre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Teamet bak merkevaren «Northug» opplever at folk forstår at Petter Northug er et menneske.

I august kom sjokknyheten om at Petter Northug var stoppet i fartskontroll og at politiethadde funnet narkotika i hjemmet hans.

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg, skrev Petter Northug da han slapp saken

Northug var opprinnelig siktet for å ha kjørt i 168 kilometer i timen i en 110-sone og for å ha vært ruspåvirket mens han kjørte. Han meddelte også at han er siktet for oppbevaring av ti gram kokain. I ettertid har imidlertid Øst politidistrikt bekreftet at det ikke er påvist alkohol eller rusmidler i blodprøven til Northug.   

Kleskongen Northug

Northug er ikke «bare» skikonge. Sammen med seriegründer Jon Inge Gullikstad som tidligere har bygget opp merkevarer som Ulvang og Johaug driver Northug også sportsmerket «Northug».

– Det opplevdes voldsomt. Det var veldig følsomt. Det var veldig sjokkerende. Jeg ser at folk uttaler at det var noe man kunne forvente, men for oss var det veldig overraskende, forteller Jon Inge Gullikstad i Brand Assist til VG.

LES OGSÅ: Bjørgen om Northug: –Man har jo hørt rykter

Salgsansvarlig Silje Vasvåg, som er en del av teamet som i lang tid har forberedt vinterens nye kleskolleksjon, forteller at forhandlerne plutselig hadde mange spørsmål

– Det har vært mange telefoner med kundene. Det har stormet. Men vi har gode relasjoner til dem. De forstår at Petter er et menneske. Ofte er veien etter medaljen like tøff som den til medaljen. Baksiden av medaljen snakkes det ikke så mye om. Men den finnes jo i alle familier, i alle bedrifter og overalt. Vi er veldig stolte over Petter for hvordan han gikk ut med dette. En ting er å stå skolerett overfor hele familien din, men han sto skolerett for hele Norge. Det kostet mye for ham, sier Vasvåg til VG.

Over halvparten vil tilgi

Kort etter pressekonferanse hvor Petter Northug innrømmet et alvorlig rusproblem, og etter at det ble kjent at han ikke hadde kjørt i påvirket tilstand, bestilte bedriften en markedsundersøkelse fra Norstat.

56 prosent av de spurte er villige til å tilgi handlingene. Samtidig forteller 36 prosent at de ikke ønsker å kjøpe Northugs produkter på grunn av handlingene hans.

LES OGSÅ: Hvilken rett har vi til å dømme Petter Northug

Salgsansvarlig for merkevaren Northug, Silje Vasvåg, opplever at kundene deres har klart å skille Northugs handlinger fra produktene deres. Nå håper Vasvåg at Northugs situasjon kan brukes til noe positivt for andre som sliter med lignende problemer.

– Når en alfahann som Petter står frem, tror jeg det kan hjelpe andre menn å snakke om vanskelige ting, sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com