in ,

Dette gjør dansedommerne når de ikke er på TV

Foto: Instagram

Vi er vant til å se «Skal vi danse»-dommerne Trine Dehli Cleve, Morten Hegseth og Merete Mørk Lingjærde på TV. Men det er kun på lørdagene de driver med dette. Resten av året har de andre jobber.

To av tre dansedommere jobber også med dans «til hverdags», når vi ikke ser dem på TV, men Morten Hegseth (36) er kun aktiv på dansefronten i tiden «Skal vi danse» er å se på TV-skjermen.

– Jeg er jo hentet inn til dommerpanelet uten noe som helst dansekunnskap utover at jeg tidligere har vært deltaker i «Skal vi danse» selv, sier Hegseth til Nettavisen.


Til daglig jobber han i VG TV, der han blant annet har en svært populær podcast sammen med Vegard Harm. 

Han driver også podcasten «Det som ikke dreper deg», samt tar konferansieroppdrag og lignende på eventer. 

Trine Dehli Cleve (61) som er tidligere danser, og konkurrerte i en årrekke i både sportsdans og selskapsdans, jobber med kultur og frivillighet i Lillestrøm kommune, oig er i tillegg også president i Norges danseforbund. 

Dehli Cleve har til sammen 23 medaljer fra VM og EM i løpet av tiden hun var aktiv danser. Hun har også vunnet kongepokalen hele tre ganger.

Ved siden av «Skal vi danse»-jobben er Merete Mørk Lingjærde (60) ansatt som professor i dans ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), der hun nå har jobbet i 32 år.

– Det har jeg gjort hele mitt liv, sier hun til Nettavisen.

Der utdanner hun toppdansere med jazzdans som spesialfelt, og opp gjennom årene har hun vært innom det meste av sjangre innen kunsten – både som lærer og danser.

– Jeg er selv trent i klassisk ballett, samtidsdans, jazzdans og hiphop, så jeg er ganske breddetrent, sier hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Balder (20) er kjendis-katt på Lørenskog: Har egen pizza kalt opp etter seg

Anne-Elisabeth Hagen

Anne-Elisabeth Hagen forsvant for fire år siden: Dette er sporene politiet fant på åstedet