Hjem Kjendisnytt Dette gjør Hedda Kise nå

Dette gjør Hedda Kise nå

Den populære programlederen Hedda Kise opplevde alles mareritt i 2007. Den populære programlederen fikk påvist svulst i hjernen. Etter uforklarlige symptomer som ikke ble tatt på alvor, bar det plutselig rett inn på operasjonssalen.

– Jeg trodde jeg holdt på å bli gal. Legen sa jo at det ikke feilte meg noe, mens jeg følte at jeg når som helst kunne få slag og falle om, fortalte Hedda Kise til ukebladet Hjemmet i fjor vinter.

Den populære programlederen mange husker fra God morgen Norge har ledet mer enn 10 ulike programserier på NRK og TV2 de siste 20 årene. Hun kom inn dørene hos NRK i 1996. Året etter ledet hun God morgen, Norge – og God kveld Norge.

Kjente seg ikke stresset

Det neste tiåret var Hedda med på en rekke tv-konsepter. Men i 2007 sa det stopp. Den alvorlige beskjeden fra legene kom først etter hun hadde oppsøkt lege med uforklarlige symptomer en god stund. Hun hadde hodepine og ubalanse, og var i perioder svimmel og kvalm. Legen mente det var stress.

Plutselig klarer hun ikke gripe om kaffekoppen. Legen mente fortsatt det var stress, eller muligens svangerskapsdepresjon etter fødselen året før. Det var langt skumlere enn som så, og Hedda kjente seg verken stresset eller deprimert.

En dag skjønte hun plutselig ikke hva folk sa. Hun kunne høre at de snakket norsk, men det kunne like gjerne vært japansk. En annen dag gikk armen hennes opp i luften av seg selv mens hun satt rolig ved bordet.

Hun krevde MR. Det ble ymtet om at hun kanskje var hypokonder. Men hun fikk MR. Ti dager senere viser det seg at Hedda slettes ikke var hypokonder – da lå hun på operasjonsbordet på Rikshospitalet. Hun hadde hjernesvulst.

Ble utbrent av å være pasient

Etter operasjonene måtte Hedda lære å snakke på nytt og hadde problemer med ekstrem svimmelhet, korttidshukommelse og motorikk.

– Jeg nektet å gi opp, men ble utbrent av å være pasient. Etter ett år havnet jeg på Modum Bad. Jeg var utslitt av å forsøke å akseptere situasjonen, sier hun i et intervju med VG.

Hun fikk beskjed om at hun måtte tenke positivt – og pliktoppfyllende som hun er forsøkte hun alt hun klarte å gjøre nettopp det.

– I ettertid er det lett å se at jeg ikke ble sett, hørt eller anerkjent som pasient. Ingen kan tenke seg frisk. Vonde tanker må også anerkjennes og bearbeides for at du skal bli et helt menneske igjen. Jeg kjente på enorm skam etter operasjonene. Selvsagt var jeg takknemlig for at jeg overlevde, men skammen over å ikke være den moren jeg ville for barna mine, var stor, sier hun til avisa.

Døtrene hennes var da syv, fem og ett år gamle. Hun følte forakt for seg selv for ikke lenger å kunne bidra i samfunnet, og så på seg selv som en utgiftspost. Men hun holdt disse tankene for seg selv. Hun skulle jo tenke positivt.

Tre vibrerende stolper av lys ble vendepunktet

Hedda ble utslitt av å være pasient. Til slutt ble hun lagt inn på Modum Bad. Her kom vendepunktet:

En dag hun var ute og gikk i naturen, fikk hun et helt spesielt syn:

– Tre vibrerende stolper av lys dukket opp foran meg. Jeg følte en varme, ingen redsel eller frykt. Og jeg hadde ikke medisiner innabords, sier hun til VG.

Lysopplevelsen fikk henne til å forstå at også det jeg hadde opplevd på sykehuset kunne brukes til noe positivt for andre.

Nå deler hun gjennom kunsten. Hun har hatt en rekke kunstutstillinger og har gått «all in» for kunsten.

Dessuten er hun og samboeren Mads i sving med å bygge egen bedrift som driver med kommunikasjon, kameracoaching, motivasjon og lederutvikling.

Der driver de blant annet podcasten «Lederoppskrifter».

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com