lørdag, desember 7, 2019
Helse Mange sover med linsene på om natten - Chad...

Mange sover med linsene på om natten – Chad Groeschen ble blind

-

Chad Groeschen, 39, sov med linsene på om natten – det kostet han synet. Nå advarer han andre mot å gjøre det samme.

Det er så lett å glemme det. Kanskje du har vært på fest eller sovnet på sofaen. Kanskje du er trett etter en lang arbeidsuke og bare ikke orker å stelle deg. Det er mange som bruker kontaktlinser og sover med dem om natten. Derfor vil Chad fortelle sin historie.

Én av tre kontaktlinsebrukere som kjøper linser fritt på nett følger ikke anbefalte kontrollrutiner, viser en ny undersøkelse.

Det hele begynte med at Chad Groeschen sovnet med linsene på og sov med dem gjennom hele natten. Dagen etterpå kjente han at venstre øye klødde når han var på jobb i Cincinnati, USA. Han tenkte først at det kunne være noe han var allergisk mot, men dagen etter ble alt mye verre.

Foto: Pixabay

Chad dro til Cincinnati Eye Institute hvor en lege konstanterte at han hadde fått en infeksjon som heter pseudomona- bakterier under kontaktlinsen i øyet. «Det er som å se gjennom en glassbit, infeksjonen spiste opp hornhinnen», sier han til Huffington post.

Det resulterte i at han nå er helt blind på venstre øye. Legen fant ut at kontaktlinsene var årsaken til at infeksjonen fikk så alvorlige konsekvenser. Det muligheter for at han får synes tilbake, men da må han gå gjennom en hornhinnetransplantasjon.

Øyenlegen William Faulkner, som behandlet Chad, sier at man må unngå å sove med linser.

En negativ konsekvens som kan komme av kontaktlinsebruk er infeksjoner, linsen hindrer oksygentilførsel til hornhinnen. Dermed kan tilførselen av fuktighet til øyet reduseres, og det fører til en opphopning av bakterier på linsen. For personer som sover med linsene på øker risikoen for en infeksjon med ti ganger sier han til tv-stasjonen Local 12.

Se videoen om Chad nedenfor!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Lisa Tønne med ny karriere – Blir travkusk

Komiker og podcaster Lisa Tønne har som mål å debutere som travkusk til våren. De to siste månedene har hun trent hardt i en...

Etter sønnen tok livet sitt, fant Tove Irene et helt bokmanus på pc-en hans

Sivert (20) valgte å avslutte livet sitt en natt i februar for snart fire år siden. Da foreldrene hans kom til hybelen, sto pc-en...

Farmen-Agna om lammelsene etter blåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter...