Hjem Helse Mange sover med linsene på om natten – Chad Groeschen ble blind

Mange sover med linsene på om natten – Chad Groeschen ble blind

Chad Groeschen, 39, sov med linsene på om natten – det kostet han synet. Nå advarer han andre mot å gjøre det samme.

Det er så lett å glemme det. Kanskje du har vært på fest eller sovnet på sofaen. Kanskje du er trett etter en lang arbeidsuke og bare ikke orker å stelle deg. Det er mange som bruker kontaktlinser og sover med dem om natten. Derfor vil Chad fortelle sin historie.

Én av tre kontaktlinsebrukere som kjøper linser fritt på nett følger ikke anbefalte kontrollrutiner, viser en undersøkelse.

Det hele begynte med at Chad Groeschen sovnet med linsene på og sov med dem gjennom hele natten. Dagen etterpå kjente han at venstre øye klødde når han var på jobb i Cincinnati, USA. Han tenkte først at det kunne være noe han var allergisk mot, men dagen etter ble alt mye verre.

Foto: Pixabay

Chad dro til Cincinnati Eye Institute hvor en lege konstanterte at han hadde fått en infeksjon som heter pseudomona- bakterier under kontaktlinsen i øyet. «Det er som å se gjennom en glassbit, infeksjonen spiste opp hornhinnen», sier han til Huffington post.

Det resulterte i at han nå er helt blind på venstre øye. Legen fant ut at kontaktlinsene var årsaken til at infeksjonen fikk så alvorlige konsekvenser. Det muligheter for at han får synes tilbake, men da må han gå gjennom en hornhinnetransplantasjon.

Øyenlegen William Faulkner, som behandlet Chad, sier at man må unngå å sove med linser.

En negativ konsekvens som kan komme av kontaktlinsebruk er infeksjoner, linsen hindrer oksygentilførsel til hornhinnen. Dermed kan tilførselen av fuktighet til øyet reduseres, og det fører til en opphopning av bakterier på linsen. For personer som sover med linsene på øker risikoen for en infeksjon med ti ganger sier han til tv-stasjonen Local 12.

Se videoen om Chad nedenfor!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com