tirsdag, oktober 27, 2020

Dette har lykkelige par til felles

Mest lest nå

Dette halverer risiko for tidligere død for hjerteflimmer-pasienter

En omfattende studie av personer med hjerteflimmer konkluderer med at hjerteflimmer-pasientene som trener regelmessig halverer risikoen for tidligere død.  Over...

Forskning viser at hvor stor suksess et parforhold har slettes ikke trenger å handle om hvem du har den med – men hvordan.

Ifølge en forskningartikkel publisert i det amerikanske tidsskriftet PNAS, som er gjengitt i VG, kan det være du har tenkt feil omkring hva det er som gjør et forhold til et lykkelig forhold.

Parforhold
Studien har sett på hva som gjør par lykkelige. Foto: Canva

Studien viste at felles interesser og spesifikke personlighetstrekk, som jo ofte er det man ser etter når man søker en partner, ikke spiller så stor rolle for et forhold som man tidligere har trodd. 


Hemmeligheten bak hvilke parforhold som overlever ligger i hvordan man som par opplever kvaliteten på relasjonen. 

– Faktisk viste det seg at personen som vi velger ikke er i nærheten av like viktig som den relasjonen vi bygger, sier forsker Samantha Joel til Inverse ifølge VG. 

– Dynamikken du bygger med noen, de delte normene, de interne spøkene, de delte erfaringene – er så mye mer enn de separate individene som utgjør forholdet, utdyper Joel.

Hun sier at forskerteamet fant ut at den mest pålitelige indikatoren for om et forhold skal lykkes er din tro på at partneren din er forpliktet til forholdet. 

– Andre viktige faktorer i et vellykket forhold inkluderer å føle seg nær, verdsatt og seksuelt fornøyd med partneren din, sier hun. 

Studien lister opp de fem følgende egenskapene ved forholdet som de som best forutsier en persons tilfredshet med forholdet: 

  1. Opplevd partnerforpliktelse – en følelse av at partneren vil at relasjonen skal fungere. 
  2. Verdsettelse – en følelse av at man har et sterkt bånd og kan stole på  hverandre.
  3. Seksuell tilfredshet – begge parter er fornøyde med sexlivet
  4. Opplevd partnertilfredshet – du opplever at partneren er lykkelig i forholdet og opplever relasjonen deres som viktig. 
  5. Konflikt – i parforhold som lykkes er gjerne konfliktnivået lavt. 
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter