in

Dette helt unike vennskapet mellom Martina og ponnien Molly har vart i 24 år

Det er ikke alle forunt å få en ponni i bursdagsgave når man er sju år. Det fikk Martina Nelje, og hun og ponnien er like gode venner i dag, 24 år etter.

Det hele begynte på Martinas sjuårsdag. Martina skulle ha bursdagsselskap, og besteforeldrene var de første som dukket opp. Hun fikk en lapp av morfaren der det stod at gaven hennes ventet på henne i stallen. Men hun fikk ikke lov til å gå ut dit før bursdagsselskapet var over.

– Det var de lengste timene i mitt liv. Når man er barn, bruker man jo ikke akkurat å lengte etter at bursdagsselskapet skal ta slutt, men da gjorde jeg virkelig det, sier Martina til Expressen.


Foto: privat

En sta og bestemt venn

Da selskapet endelig var slutt, og Martina kunne gå ut i stallen, møtte hun for første gang sin nye venn, ponnien Molly.

– Jeg ble så lykkelig da jeg så henne, det var bare ren lykke, sier Martina.

Lite visste den gang sju år gamle Martina at vennskapet skulle vare så i så mange år. Likevel har det ikke alltid vært like lett for Martina å håndtere Molly.

– Hun er veldig søt, men hun er også veldig sta. Hun er bestemt. Men det er vel kanskje det som har gjort at hun har blitt så gammel, sier Martina, og legger til at de alltid har måtte passe seg for ponniens bakbein.

Foto: Privat

Merker at hun er eldre

Martina merker at den gode vennen begynner å dra på årene. Molly begynner nemlig både å høre og se dårlig. Men det er fortsatt mye futt og fres igjen i bestevennen. Og Molly er sprekere enn det som er vanlig for en 40 år gammel ponni.

– Veldig mange reagerer på hvor energisk hun faktisk er. Hun følger gjerne med på turer og hun er alltid klar for å tøyse, sier Martina, som forhåpentligvis fortsatt har mange fine år igjen med Molly.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

I dag hyller vi Django. Politihunden som reddet livet til mor og to barn

Katastrofe slo et slag for alle som blir mobbet med denne låta – rørte Maria til tårer