in

Dette holder Maud Angelica på med nå – Gøy og viktig prosjekt sier mamma Märtha

Martha Louise og Maud

Like før jul gikk Maud Angelica (19) i gang med et nytt prosjekt sammen med den unge kunstneren Lavrans Borgen.

Tross sin unge alder har den eldste datteren til prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, Maud Angelica Behn, allerede utmerket seg på kunstscenen.

Debuterte på høstutstillingen i Ås

I fjor høst debuterte Maud Angelica med flere bilder under høstutstillingen på Ås Kulturhus der talenter og etablerte kunstnere fra hele Norge stilte ut under temaet «Lykke».


Utstillingen var et samarbeid mellom Østlandets Blat, Mental Helse Ungdom, As Fotball, Folloregionens Næringsforening, UKA i Ås og UngKunst.

Blant de mange som gratulerte Maud med deltakelsen var prinsesse Märtha Louise som også satte på hashtagen #stoltmamma i kommentaren sin.

Les også: Kong Haralds sterke ord om barnebarnet, Maud Angelica Behn : – Det hadde ikke jeg greid

Kuraterte utstilling

I desember åpnet utstillingen Ari Behn på Galleri Art Design i Oslo. Den var kuratert av Aris eldste datter, Maud Angelica Behn, og hans søster Anja Bjørshol.

– Det er gøy å se alle disse bildene hans samlet. Det føles fint. Og koselig. Dette er utstillingen med flest bilder av pappa ever – etter Bergen og Moss, da, sa Maud til Oslo-avisa Akersposten da de besøkte åpningen.

Pappa Behn stolt av datteren sin

Maud Angelica var kun 14 år da hennes far, Ari Behn, uttalte at han var imponert over kunsten hennes.

– Min eldste datter er eksepsjonell. Hun maler og tegner på et nivå som er langt over mitt da jeg var 14, sa han ifølge VG  da han gjestet Skavlan.

Med jevne mellomrom deler også Maud noen av kunstverkene sine med oss på instagram-kontoen 3_eyed_cat.

Nytt samarbeid

Nå har Maud Angelica sluppet mer nyheter om et prosjekt hun er i full sving med. I et innlegg på Instagram forteller 19-åringen at hun og den unge kunstneren Lavrans Borgen er i gang med et felles prosjekt.

Salgsinntektene skal gå til Mental Helse, som Maud Angelica har båret frem som sin hjertesak.

Les også: Maud Angelica Behn (16) mottok pris for sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord

Samtidig høres det ut som de to kunstnerne har det moro sammen:

«Er veldig gøy å blande våre stiler og samarbeide for en bra sak!» sa Maud Angelica i et innlegg på Instagram like før jul.

Nylig slapp de to kunstnerne flere bilder fra samarbeidsprosjektet.

«Det er veldig gøy å jobbe sammen med en annen kunstner og jeg føler at bildene blir kjempefine», skriver Maud Angelica i oppdateringen.

Prinsesse Märtha Louise, som hele tiden har vært en viktig heiagjeng for sine tre døtre som gjør det svært bra på de ulike feltene de driver med, kommenterer «Så gøy og viktig prosjekt».

Også den tidligere Bergens-ordføreren Trude Drevland har lagt merke til prosjektet og sier «Elsker det du gjør og engasjementet ditt».

Maud Angelica lover mer informasjon om auksjonen til uka i et ferskt innlegg der hun poserer foran ett av bildene som vil bli solgt.

«Gleder meg til å vise dere det ferdige resultatet! (…) Love Love», hilser hun.

Usikker på yrkesvalg

I forbindelse med Maud Angelicas 19-årsdag ga hun et intervju til VG. Der sier hun at hun har fått spørsmål om hva hun skal jobbe med fremover. Få blir vel overrasket om hun blir å se på kunstscenen fremover. Hun avviser det ikke selv heller, selv om hun presiserte at hun ikke hadde bestemt seg helt om hva hun vil jobbe med.

– Eh, nei! Jeg tror egentlig ikke noen vet, i hvert fall ikke når du er så ung, vel? Sikkert noe med kunst, det tenker jeg. Men jeg vet ikke helt hva, sier hun til VG i intervjuet.

Multitalent

 Høsten i fjor fikk vi også se en helt ny side av Maud Angelica som de færreste kjente til. Mens «hele» Norge har fått med seg at hun er en talentfull billedkunstner, var det færre som ante at hun også er skikkelig god til å synge.

Selv ikke besteforeldrene, kong Harald og Dronning Sonja, klarte å avsløre barnebarnets deltakelse i dem populære musikkshowet Maskorama!

Da karakteren «Dandy» måtte av med maska i Maskorama, var det nemlig ingen ringere enn Maud Angelica Behn som skjulte seg bak det fargerike kostymet.

Kongeparet pleier visstnok å tippe at datteren er med i programmet. Men uken før Maud ble avslørt, var kongen ganske sikker på at datteren ikke sto på scenen i denne sesongen.

– Han sa «Märtha, jeg vet at du ikke er med på Maskorama for jeg hørte at det ikke var din stemme. Men han gjettet ikke meg, fortalte Maud ifølge ukebladet Se & Hør på NRKs maskorama-podcast.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette gjør Solfrid Rørlien Saue nå – Ønsker å gi fattigdommen et ansikt

Hunden snuste opp et alvorlig problem da eieren var gravid – oppførte seg så rart at matmor gikk til legen for sikkerhets skyld