mandag, mai 25, 2020

DETTE kan gjøre bilen din til en tikkende allergibombe!

Mest lest nå

Snart er det pollensesong igjen, og mange gruer seg. Da er det viktig å være klar over hva som kan gjøre plagene betydelig verre. Man skulle tro at høysnue-rammede kunne føle seg ganske sikker på å ikke få store reaksjoner inne i en tett bil, men her gjør mange en stor feil.

Når du kjører bil en varm sommerdag er det sannynlig at du setter i gang aircondicion, men her må du være oppmerksom, skriver Nordjyske.dk.

«Vi har kunder hvert år som kommer inn med høysnuesymptomer etter at skaden er skjedd. De har glemt å skifte pollenfilteret som skal stoppe pollenpartikler, så det ender med at luft fylt med pollen blir sugd inn i kabinen og sendes rett i hode på bilens passasjerer», sier Thomas Falk Hansen, som er markedssjef i Volvo.


Det er også flere ting man kan gjøre for å unngå at bilen utvikler seg til en rullende allergibombe.

«Det er som regel fukt igjen i klimaanlegget når temperaturen begynner å stige, og det er da dessverre formidable vilkår for bakterier og mugg» forklarer Thomas Flak Hansen til Nordjyske.dk.

Han foreslår derfor at man skifter filtre og tar en grundig vårrengjøring av bilen for å få bukt med mugg som kan gi plager til allergikere og alle mennesker generelt. Han anbefaler også en aircondition-cleaner som kan bridra til at luften blir bedre.

Bilen din kan altså være meget slem for allergikere. Del gjerne videre denne informasjonen med vennene dine – det er garantert mange av dem som lider av høysnue!

 

Følg Sosialnytt på Google News!

129,734FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter