søndag, oktober 24, 2021

Dette kan skje med tungen din hvis du drikker for mye energidrikk

Mest lest nå

Læreren drakk 5-6 energidrikker om dagen. Plutselig oppdaget han at tungen begynte å se merkelig ut.

Dan Royals jobber som lærer, og drakk energidrikker daglig for å holde energien oppe. Det skriver Dagens DK.

De fleste har fått med seg at stort inntak av energidrikker kan være skadelig for både kropp og tenner. Men ikke så mange vet at disse populære drikkene også kan ødelegge tungen.


Da Dans tunge begynte å se rar ut, tok han kontakt med legen. Det var nesten som om tungen hans ble «spist opp». Legen konkluderte raskt med at det var energidrikkene Dan drakk som forårsaket ødeleggelsene på tungen hans.

På Facebook skriver læreren, i følge britiske Metro:

«Hvem av dere drikker energidrikk? Er avhengig av det? Du bør kanskje gjøre en revurdering. Se på bildene mine. Dette var hva dette dritet kan gjøre med tungen din. Du kan jo bare tenke deg hva det kan gjøre på innsiden av kroppen,» skriver han og forteller videre at han hadde et dagsforbruk på 5-6 energidrikker.

«Inntil nylig drakk jeg minst 5-6 energidrikker om dagen. Jeg pusser tennene godt, tok en tur til legen og boom! Fant ut at kjemikaliene i disse drikkene gjør dette med tungen min. De bokstavelig talt spiser den opp. Så vær forsiktig folkens.»

Kjemikalier spiser opp tungen

Et moderat inntak av energidrikker, utgjør som regel ingen fare. Men drikker man opptil flere energidrikker hver dag, kan man begynne å få helseproblemer.

Da Dan kom hjem fra legetimen, tok han et bilde av tungen sin og la det ut på Facebook for å advare andre. Der skriver han:

«Drikker du energidrikker? Er du avhengig av dem? Da bør du i så fall muligens tenke deg om en ekstra gang. Se på bildet mitt. Dette er hva det j…. gjør med tungen din. Tenk det hva det gjør med dine organer?» Skriver han på Facebook.

Foto: Privat / Facebook

«Inntil nylig, drakk jeg 5-6 om dagen, og jeg pusser tenner daglig. Jeg dro til legen, og bom! Så fant jeg ut av at det er kjemikalier i drikken, som bokstavelig talt spiser tungen min», skriver han videre.

God munnhygiene hjelper ikke

Dan understreker i innlegget sitt at han er velig opptatt av munnhygiene, men at det allikevel ikke stopper kjemikaliene i energidrikkene fra å ødelegge tungen hans.

Drikker du mye energidrikk, så husk på regelen – moderate mengder går stort sett greit. Men store mengder daglig kan være helseskadelig.

LES OGSÅ: Nytt studie: Én eneste energidrikk kan koste deg livet

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter