Hjem Dyr Dette kattehjemmet gir eldre katter en verdig alderdom
Dyr

Dette kattehjemmet gir eldre katter en verdig alderdom

Shropshire Cat Rescue ble grunnlagt i 1990 og fikk offisiell status som veldedig organisasjon i 1998. Senteret, som ligger i Shrewsbury, er kjent for å redde hjemløse og uønskede katter og kattunger.

Marion Micklewright, en av grunnleggerne, ble opprørt over at eldre katter ble avlivet kun på grunn av alderen. Dette fikk henne til å handle.

Marion ønsket å forbedre situasjonen for de eldre kattene og opprettet et spesielt sted for dem. Kattene har sine egne små hus og en stor herregård, kjent som «Moggie’s Mansion». Dette unike anlegget for katter ble bygget i 2009, finansiert utelukkende av donasjoner.

Hvert hus er likt, men har forskjellige farger slik at kattene kan velge sitt eget hjem. For eksempel, Johnny som er døv og blind, får et spesielt tilpasset rom som ligner et slott.

Foto: Youtube

Omsorg og kjærlighet i sentrum

Susie Phillips, en frivillig ved Shropshire Cat Rescue, beskriver hvordan eldre katter ofte sliter med å finne hjem på grunn av helseproblemer eller alder. Derfor jobber dedikerte frivillige hardt for å holde kattene glade og friske, noe de finner veldig givende.

– Å sitte med kattene er veldig beroligende. Du hjelper dem, men de hjelper deg like mye, sier hun.

De fleste kattene kommer til senteret fordi eierne har flyttet til omsorgsboliger, gått bort, eller ikke kan ta vare på dem lenger. Noen ganger blir kattunger eller katter etterlatt på innkjørselen til senteret.

Livets siste kapitler med verdighet

Shropshire Cat Rescue har omsorg for 17 katter i deres «pensjonistlandsby», og gir dem et trygt og komfortabelt sted å tilbringe sine siste år. Senteret, et av Storbritannias største kattehjem, har tatt vare på over 8000 forlatte og uønskede katter og kattunger.

Foto: Youtube

For å samle inn penger til sitt viktige arbeid, arrangerer de åpne dager og andre aktiviteter som inkluderer lesestunder hvor folk kan lese for kattene.

– Våre åpne dager blir nå raskt utsolgt. Vi har forskjellige aktiviteter for barn og voksne, og folk får møte kattene, forklarer Susie.

Foto: Youtube

Kattepensjonatet hindrer kanskje ikke folk fra å forlate sine kjæledyr, men de øker bevisstheten og gir eldre katter kjærlighet og omsorg i deres siste dager. Frivillige jobber utrettelig for å sikre at kattene har det best mulig.

Veterinær Dr. Scott Miller, kjent for sin YouTube-kanal Rescue Vet, besøkte Shropshire Cat Rescue og ble imponert over fasilitetene og omsorgen som ble gitt til kattene på pensjonatet. Du kan se hans video nedenfor:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com