søndag, oktober 24, 2021

Dette må du huske om du skal på fjellet i høstferien

Mest lest nå

Snøen har gjort sitt inntog i fjellet.

– Skal du på høstferie på fjellet er det lurt å legge om til vinterdekk. Holder du deg i lavlandet, la sommerdekkene være på, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

De nærmeste ukene er det høstferie og mange legger turen til fjells. Da gjelder det å forberede bilen på at det kan bli vinterføre.


Relatert: Sjekk alder på vinterdekkene og bytt i tide

– Skal du opp i høyden er det sannsynlig at det blir hvit nedbør. Da må vinterdekkene på bilen for at du skal komme deg vel frem, og tilbake, mener Sødal.

Mang en høstferie-turist har blitt overrasket av snøvær med sommerdekk på bilen. Da er man dessverre låst fra å komme seg avgårde.

Les også: NAF: Sjekk dette før høstmørket kommer

– Sommerdekk på vinterføre duger ikke, og kan føre til trafikkfarlige situasjoner for både deg og andre på veien, sier Nils Sødal.

Sommerdekk på høstferie i lavlandet

For de som ikke skal på fjellet eller være hjemme i vinterferien er det ikke nødvendig å legge om til vinterdekk ennå.

Les også: Advarer mot bulketorpedoer – disse blir oftest ofre

– Vinterdekk er langt dårligere enn sommerdekk på våte veier i plussgrader. Så behold sommerdekkene på en stund til om du ikke skal til fjells, rådgir Sødal.

Les også: Gult lys – gasse på eller bremse opp?

Bremselengden blir betydelig lenger om du har vinterdekk på bilen i plussgrader og regn. Det kan også øke faren for vannplaning. Da er det langt viktigere med gode sommerdekk som drenerer vannet godt.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter