Forsiden Viralt Dette merkelige bildet gjør folk både kvalm og redd

Dette merkelige bildet gjør folk både kvalm og redd

Et merkelig bilde har gått viralt de siste ukene. Ingen kan si med sikkerhet hva som er på bildet, men folk opplever å bli både kvalm, redd og satt ut av å se på det.

«Navngi én ting på dette bildet», skrev en Twitter-bruker og delte bildet. Bildet har blitt likt over 80.000 ganger. Mange kommenterer at de blir kvalme og redde av å se på det. Det skriver TV 2.

«Er det slik det føles å få slag?», spør en.

Reklame

«Må hente migrenemedisinene mine», skriver en annen.

«Den som lagde dette skal i fengsel», skriver en tredje.

En kvinne skriver «Dette er et mareritt», etter å ha prøvd å tolke bildet i en halvtime.

Foto: Twitter

Bildet fører til usikkerhet

Frank McAndrew er psykologiprofessor. Han jobber ved Knox College i Galesburg i Illinois og sier til  LiveScience at mennesker ofte blir redde når hjernen ikke klarer å identifisere det øynene ser.

«Det å prøve å tolke et tvetydig bilde som dette, fører til usikkerhet, og dette kan føre til at en føler seg satt ut», sier han, og legger til at selv om bildet i seg selv naturligvis er ufarlig, går ikke hjernen helt med på dette.

Et uferdig puslespill

Psykolog Steven Schlozman ved Harvard University er enig med sin kollega.

LES OGSÅ
Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

«Uansett hvor hardt hjernen din forsøker å gi bildet mening, klarer den ikke å komme på noe kjent. Dette øker følelsen av ubehag», sier han.

«Jeg er sikker på at jeg ser en sjimpanse på bildet, men så blir det til noe annet. Og så noe annet. Jeg klarer ikke å fullføre puslespillet. Jeg skjønner noe av det, men ikke nok til å vite hva jeg ser», sier han videre.

Kan være laget av kunstig intelligens

Noen Twitter-brukere lurer på om bildet er laget for å illustrere hvordan det føles å få et slag, at man plutselig ikke kjenner igjen ting. Andre mener bildet er laget av kunstig intelligens.

Elektroteknikk-forsker Janelle Shane er nesten helt sikker på at bildet ble laget av kunstig intelligens

«Jeg er 95 prosent sikker på at bildet var skapt at et neuralt nettverk som heter BigGAN, som er en algoritme Google har lært å lage detaljerte bilder fra bunnen av», sier hun.

Foreløpig er det ingen som vet med sikkerhet hvem som har laget bilde, hvorfor eller hva det er bilde av. Hva tror du det er på bildet? Og blir du kvalm av å se på det?

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Etter Anne Grete Preus bortgang : Ingrid Bjørnov med rørende minneord

I går kom den sørgelige nyheten om at Anne Grete Preus er død. I dag fylles sosiale medier av minneord og kondolanser.  Anne Grete Preus...

Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

Susie Torres fra Kansas City trodde hun hadde vann i øret, og tok seg en tur til legen. Da sykepleieren sjekket øret hennes, løp...

Hun er 83 år gammel, og hun er kroppsbygger. Se de utrolige bildene

Ernestine Shepherd var ikke spesielt opptatt av noen form for trening som ung. Ikke før hun ble 56 år. Etter det, tok det plutselig...

Ulrikke Falch fikk voldsomt angstanfall – endte på legevakta

Skuespiller Ulrikke Falch (23) har jobbet med en ny tv-serie kalt "F-ordet". Serien har blitt utsatt flere ganger på ubestemt tid. Nå forteller Ulrikke...

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT