Hjem Kjendisnytt Dette sier Gro Harlem Brundtland om skuespilleren som spiller henne i «Makta»

Dette sier Gro Harlem Brundtland om skuespilleren som spiller henne i «Makta»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kathrine Thorborg Johansen spiller Gro Harlem Brundtland i NRK-serien «Makta» – Gro Harlem Brundtlands reaksjon gleder skuespilleren.

NRKs storsatsing «Makta» tar for seg dramatikken i Arbeiderpartiet på 1970-tallet og den betente personstriden mellom Gro Harlem Brundtland (spilt av Kathrine Thorborg Johansen) og Reiulf Steen (spilt av Jan Gunnar Røise).

Tidligere i år vant serien  pris for blant annet beste drama på prestisjetunge Canneseries. Og den har også fått mange fans her hjemme, etter premieren 29. oktober.

Fått mye ros for rollen

VG har trillet terningen til 6 når de har anmeldt den nye serien. «Måten Thorborg Johansen har nailet Harlem Brundtlands distinkte tonefall på, er bare én av de mange, mange små og store gledene i denne helt usedvanlig rike serien», sier VGs kritiker.

Skuespilleren forteller til NRK at nettopp det å snakke som Gro er en av de tingene hun har brukt mye tid på. Skuespilleren har brukt de siste to årene på å «bli» Gro. Samme dag som hun fikk rollen gikk hun til innkjøp av de første biografiene. Totalt teller biografisamlingen hennes i dag mer enn 30 bøker.

– Jeg hadde en enorm ærefrykt og følelse av «hvordan i helvete skal jeg gjøre dette her», sier hun til NRK.

Men hun understreker at hun har skapt sin versjon av Gro.

Hovedregissør Yngvil Flikke sier at Kathrine gjorde seg bemerket fra start.

– Hun var Gro. Kathrine brenner for ting, hun er veldig smart. Jeg trodde på strengheten hennes, som jeg likte veldig godt, sier hun.

Thorbjørn Berntsen avviser fyllekultur

Hans Olav Lahlum som har skrevet biografier om en rekke av AP-toppene fra denne epoken understreker til NRK at dette er sensitivt stoff:

– Gro lever, ellers er det ikke mange aktører som er i live i dag. Men folk har barn og barnebarn, og de vil få høre ting om det som kommer på TV.

Likevel har serien jevnt over blitt godt mottatt. Tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen har riktignok ytret seg kritisk til at serien fremstiller sentrale partiskikkelser som i overkant tørste. Han uttalte til Dagbladet at han reagerer på NRKs framstilling av Reiulf Steen og fyllekultur i partiet. Han minner om at folk ser på dette som noe autentisk.

Gro: – Det var godt gjort

Reaksjonene fra Gro Harlem Brundtland som er en av hovedkarakterene i dramaserien har det naturligvis knyttet seg stor spenning til. Hun berømmer skuspiller Kathrine Thorborg Johansen:

– Hun har tydeligvis jobbet med å ta samme stemme. Og det var godt gjort, synes jeg, sier Gro Harlem Brundtland til NRK.

I et intervjuet legger den tidligere landsmoderen til at hun ble «ganske lettet» etter de to første episodene. Hun synes det var ganske bra, og forteller at hun kjente seg igjen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at hun liker vår og min tolkning, sier Johansen når hun får høre at Gro Harlem Brundtland synes hun gjør en god jobb med rolletolkingen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com