Hjem NyheterSport Dette sier Jakob Ingebrigtsen etter den vanvittige verdensrekorden

Dette sier Jakob Ingebrigtsen etter den vanvittige verdensrekorden

Jakob Ingebrigtsen dundrer inn til 4:43:13 på 2000 meter i Diamond League-stevnet i Brussel og smadrer verdensrekorden til Hicham El Guerrouj med halvannet sekund.

På en magisk kveld i Brussel, på King Baudouin Stadium, var friidrettsverdenen vitne til et historisk øyeblikk. Jakob Ingebrigtsen oppnådde det som virket umulig, og knuste verdensrekorden på 2000 meter.

I årevis sto rekorden som et ubesteget fjell, satt av den legendariske Hicham El Guerrouj fra Marokko med tiden 4:44,79. Men på denne skjebnesvangre kvelden, under glimtet av Diamond League-merket, skrev Ingebrigtsen navnet sitt inn i friidrettshistoriens bøker, og fullførte løpet på ufattelige 4:43.13.

– Det er alltid gøy å slå en rekord. Jeg visste at jeg var i stand til å slå denne, men jeg hadde fått et slags virus for ti dager siden og var usikker på hvordan jeg ville føle meg i dag. Men jeg følte meg veldig pigg og gjennomførte løpet bra, sa Ingebrigtsen etter seieren og fulgte opp med følgende kommentar til NRK:

– Det var kanskje ikke den oppladningen jeg hadde håpet på, men jeg visste at om jeg var opp mot normalen så var dette en grei rekord å ha sjans på.

Vanvittig imponerende

Nå hylles den norske mellomdistanseløperen.

– Det er helt vanvittig hva han får til! De andre er ikke i nærheten en gang, brølte NRKs kommentator Jann Post og fortsatte:

– Dette er et nytt nivå han har tatt det til.

Lenge løp Ingebrigtsen bak tre harer, før han dundret alene i mål.

– Det er klart jeg får veldig god hjelp av tre harer som går litt lenger enn forventet. Totalt sett med nytt banedekke og ganske bra stemning og mye solgte billetter, så ble det et bra løp, sier Ingebrigtsen.

Norske Narve Gilje Nordås fikk for øvrig sjetteplass, sju sekunder bak Ingebrigtsen med 4.50,64.

For en fantastisk prestasjon og idrettsmann! Trykk gjerne på deleknappen og send din hyllest du også!

[mashshare]

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com