in , ,

Dette sier Maren Lundby etter at hun ble kåret til «Årets navn»

maren lundby

Lørdag kveld var det tid for Idrettsgallaen hvor fjorårets idrettsprisiser skulle deles ut. Høyt oppe henger prisen «Årets navn», og den var det skihopper Maren Lundby som stakk av med.

Skihopper Maren Lundby skapte mange overskrifter i høst da det ble kjent at hun ikke kom til å delta i årets OL.

Tidlig i oktober ble det kjent at Maren Lundby ikke skal delta i kommende OL. Lundby fortalte selv at hun ikke er villig til å slanke av de kiloene som kreves for deltakelse.


– Det stilles ekstreme krav til ulike ting i skihopping, og vekt er én av dem, sa Lundby i et intervju med NRK.

Avgjørelsen fikk mange reaksjoner, men mest av alt ble Lundby hyllet for å stå i mot vekt og kroppspress for idrettsutøvere, ikke minst innen hoppsporten.

To uker senere ble det også kjent at Lundby trakk seg fra «Skal vi danse». Dette på grunn av en overbelastning i føttene.

Ble stemt frem av befolkningen

Prisen «Årets navn» er nok ekstra gjev for en idrettsutøver ettersom det er folket som stemmer frem hvem som skal vinne prisen.

Selv sier Lundby at hun ble overrasket, og skal bruke prisen til å motivere seg til å komme tilbake. I takketalen sier hun:

– At jeg skulle stikke av med denne prisen blir nesten litt tullete. Jeg må bare takke alle som har stemt på meg, så skal jeg prøve å oppnå noe av det samme som det de andre har fått til. Dette var skikkelig stort. Jeg skal bruke den videre til å motivere meg selv og komme tilbake, sier Lundby.

Til VG forteller Maren Lundby at hun tror grunnen til at folk stemte på henne er at mange setter pris på åpenheten hennes.

– Jeg tror jeg har rettet oppmerksomheten mot et tema flere tydeligvis mener at mener at det skal settes fokus på. Jeg har fått inntrykk av at folk setter pris på åpenheten. Jeg sier ting som de er, sier hun til avisen.

Vi gratulerer Maren Lundby så mye med prisen som «Årets navn». Vel fortjent! Du må gjerne klikke på deleknappen for å hylle henne du også!

LES OGSÅ: Maren Lundby har fått ny jobb: – Jeg gleder meg veldig

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

dorthe skappel

Snart premiere på «Farmen kjendis» – Jeg er livredd

Hør datteren til Maj Britt Andersen overraske henne med «Ballongvisa»