Hjem Nyheter Dette sier Nakstad om utepilsen

Dette sier Nakstad om utepilsen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mandag så vi bilde av briter på pub som satt i sola med en utepils.

Butikker, treningssentre, dyrehager og frisører har åpnet i Storbritannia, melder BBC. Restauranter og puber tilbyr uteservering.

Når VG TV spør adm. helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i FHI om når Nordmenn kan ta en utepils får de til svar at fremdriften på gjenåpningen blant annet avhenger leveranse av vaksiner.

– Det som er positivt er at vi vil få flere leveranser de neste ukene. Og når vi kommer ut i mai og juni får vi store leveranser av vaksiner i en helt annen skala enn vi har fått hittil. Da vil dette gå raskere, sier Nakstad til VG TV.

De seneste dagene har vi sett folk på vei til puben i Storbritannia. Nakstad presiserer at det vi ser i Storbritannia ikke dreier seg om en full gjenåpning.

– Det var kun utendørs man kunne ta en pils i London i går, ikke innendørs. Storbritannia har også en flerstegsmodell for gjenåpning. I Norge har man en ganske lik modell men vi ligger etter Storbritannia med vaksinering, så i Norge vil det gå litt saktere, sier han.

Han sier det er god grunn til å tro vi har kunnet tilby den voksne delen av befolkningen vaksine i løpet av sommeren. Og igjen understreker han at det er vaksineleveransene som styrer farten her.

– Vi må være forberedt på at det blir en litt annerledes sommer, men forhåpentligvis bedre enn det vi har hatt de siste månedene, sier han i VGTV-intervjuet.

Hittil er litt over fem prosent av den norske befolkningen vaksinert. Vaksinene som tildeles skjer etter en fordeling i vaksinesamarbeidet Norge har med EU, slik at vi får like mange vaksiner i forhold til folketallet som de andre landene i samarbeidet.

Ifølge VGs koronastatistikk har 16,12 prosent av befolkningen i Norge fått minst en dose, og 5,5 prosent er fullvaksinerte. Det er satt 1.165.421 vaksinedoser i Norge.

Over 100.000 vaksinert på en dag i Danmark

Mandag ble det satt 104.824 koronavaksiner i Danmark i det som var en stresstest for å forbedre utrulling av vaksiner i stor skala. Dette melder Aftenposten.

– Nå evalueres resultatet, så vi er klare til fortsatt effektiv utrulling. Stor ros til alle involverte i storskalaforsøket. Takk for innsatsen. Vi fortsetter arbeidet, skriver helseminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Så langt har 15,1 prosent av befolkningen i Danmark fått minst én dose, mens 7,7 prosent er ferdigvaksinert.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com