Hjem Nyheter Dette sier Sindre Finnes om aksjehandlene: Hadde ingen innsideinformasjon om mulige koronainnstramminger

Dette sier Sindre Finnes om aksjehandlene: Hadde ingen innsideinformasjon om mulige koronainnstramminger

Fredag måtte en gråtkvalt Erna Solberg fortelle om det hun opplever som et alvorlig tillitsbrudd fra ektemannen Sindre Finnes’ side.

Under en pressekonferanse fredag avslørte Erna at ektemannen Sindre Finnes gjorde 3600 aksjehandler mens hun var statsminister. Hun kan heller ikke utelukke at han kunne ha fanget opp informasjon om hvilke aksjer som var lure å kjøpe.

På pressekonferansen fortalte Solberg at hun ikke var klar over omfanget av ektemannens aksjehandel. Solberg kaller ektemannens handlinger for et alvorlig tillitsbrudd.

– Sindre har handlet langt mer enn det han har fortalt meg og Statsministerens kontor mens jeg var statsminister. Det er alvorlig, sa Solberg og la til at ektemannen har hatt cirka 1,8 millioner kroner i nettogevinst.

Sindre Finnes har tidligere vært ordknapp rundt handlene.

– Jeg har gjort alvorlige feil som har gjort det umulig for Erna å vurdere sin habilitet da hun var statsminister, sa Finnes til økonominettstedet E24 fredag.

Søndag kveld kommer Sindre Finnes med nye uttalelser. Han skrev til TV 2 at han rett og slett ikke klarer å fungere normalt nå.

– Som følge av oppmerksomheten denne saken har fått og det enorme medietrykket, er jeg rett og slett ikke i stand til å fungere som normalt nå. Det gjør at det kan ta tid før dere får svar på alle spørsmålene deres, skrev han til TV 2, og fortsetter:

– Jeg håper på forståelse for at dette er en tøff tid for hele familien vår, og vil gjerne gjenta at jeg er utrolig lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen.

Sent tirsdag kveld sendte Finnes’ advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma ut en pressemelding med Sindre Finnes’ kommentarer til saken.

I pressemeldingen ble det gjort klart at Finnes har mottatt svært mange henvendelser fra media om saken, og i redegjørelsen han har gitt i pressemeldingen har han forsøkt å svare på disse.

Hadde ikke innsideinformasjon under pandemien

Oversikten over handlene til Sindre Finnes har vist at han var svært aktiv i aksjemarkedet under pandemien.

– Jeg tilbragte store deler av tiden på hjemmekontor alene, og hadde mye tid til rådighet, som etter hvert i økende grad ble benyttet til å bedrive aksjehandel.eg var ikke på noe tidspunkt i denne perioden blitt gjort kjent med informasjon om regjeringens beslutninger, som kan betegnes som innsideinformasjon, sier Finnes i uttalelsen han har gitt gjennom sin advokat.

Han sier videre at det ikke er noe sammenfall mellom oljeskattepakken og hans handler,

– Jeg hadde ikke på noe tidspunkt kjennskap til sensitiv informasjon relatert til dette, understreker han.

Han presiserer også at han ikke hadde innsideinformasjon om at regjeringen den 10. september 2020 skulle varsle mulige koronainnstramminger.

Også i forhold til jobben sin i NHO-organisasjonen Norsk Industri sier han at han ikke på noe tidspunkt har hatt tilgang til kurssensitiv informasjon gjennom jobben. Sindre Finnes påpeker at det har også arbeidsgiveren hans bekreftet i mediene.

Høyre og Erna fikk listene to dager etter valget

En rekke medier har etterspurt lister med klokkeslett over handlene – og tidspunktet for når Erna og Høyre ble gjort kjent med handlene. I uttalelsen fra Finnes sier han at han ikke disponerer lister der det vises klokkeslett på handlene før 2019.

– Oversikten som ble oversendt til Høyre, og som mediene har fått, er utskrifter fra mine VPS-kontoer [verdipapirkontoer, red. anm. ]. Da transaksjonsoversikten kun går tilbake til 2019 har jeg gått igjennom kontoutskrifter for å kunne skaffe oversikt over transaksjoner utført i perioden 2013-2019, sier Finnes.

Et annet element det har vært spekulert mye i er når Erna Solberg og Høyre kjente til handlene til Sindre Finnes. Flere har spurt om dette var noe Erna kjente til før valgdagen 11. september – og om denne saken i så fall kunne hatt noe å si for valgresultatet.

– Jeg overleverte materialet om mine aksjehandler til Erna og hennes medarbeidere onsdag 13.september kl 9. Noe ble sendt elektronisk før møtet og noe på papirutskrift på møtet, sier han.

Vil du vite hva resultatet av denne avstemmingen blir? Vi lukker den på fredag, og resultatene får du ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt
Meld deg på nyhetsbrevet her.
Husk å like Facebooksiden vår for å få med deg siste nytt!

Får hjelp av Elden-advokat

Advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma bistår Sindre Finnes i sivilrettslige vurderinger. Gitt oppmerksomheten saken har fått mener han det er naturlig at Finnes søker sivilrettslige råd knyttet til hans aksjehandel.

– Jeg opplever at Finnes ønsker at alle fakta skal komme på bordet, og at han – når tiden er riktig – er villig til å svare på alle spørsmål om saken til de instanser som måtte undersøker den, sier advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com