søndag, juni 13, 2021

Dette sier Therese Johaug etter at flere kritiserer æresprisen

Mest lest nå

Fredag ble det klart at Therese Johaug er tildelt Egebergs ærespris. Begrunnelsen for prisen er hennes prestasjoner i langrenn og friidrett.

Therese Johaug legger ikke skjul på at prisen betyr mye. Samtidig forteller hun til TV 2 at utmerkelsen rører henne.

– Jeg blir veldig rørt når jeg står og hører begrunnelsen, sier Johaug til kanalen.


Egebergs Ærespris

Kammerherre Egebergs Ærespris (egentlig Kabinetskammerherre Egebergs ærespris for allsidig idrett) ble opprettet i 1919 av Ferdinand Julian Egeberg (1842–1921), og regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse, som gis til utøvere som har markert seg i to eller flere forskjellige idretter. (Kilde: Wikipedia)

Diskusjon på nettet

Akkurat nå raser diskusjonen på nettet om hvorvidt Johaug fortjener prisen, all den tid hun har en dopingdom på seg fra tidligere.

Til TV 2 forteller hun at hun ikke har noe problem med at enkelte mener at hun ikke fortjener prisen.

– Jeg har bare hatt på et startnummer og konkurrert i skisporet og på løpebanen. Det er ikke jeg som har beste at jeg skal få denne prisen. Det er det en komité som har vurdert dette. Jeg velger å ta med meg dem som unner med prisen videre, sier hun.

Juryleder Børre Rognlien sier følgende til NRK om hvorfor Johaug fikk prisen.

– Komiteen har vurdert sak og konklusjon fra CAS. Hvis Johaug hadde vært dømt for doping i betydningen av å ha forsøkt å jukse seg til bedre prestasjoner, ville hun ikke ha vært aktuell for Egebergs Ærespris. Johaug er imidlertid verken tiltalt eller dømt for forsøk på juks. Hun er tiltalt og dømt for brudd på dopingreglementets krav til aktsomhet fra utøveren, det er et krav som ligger på utøver.

Delte innlegg på Instagram

Fredag ettermiddag delte Johaug et bilde på Instagram hvor hun holder troféet. Til bildet skriver hun:

«Tusen takk @idrettsforbundet @norgesskiforbund @norskfriidrett ❤️
Jeg er evig takknemlig for at dere har gitt meg muligheten til å komme dit jeg er i dag. Det har vært en lang reise med opp og nedturer men det er det som gjør idretten så fantastisk ✨✨✨»

Hva mener du? Var det riktig eller galt at Johaug mottok prisen? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter