Hjem Kjendisnytt Dette skal Linn Skåber gjøre nå

Dette skal Linn Skåber gjøre nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den folkekjære skuespilleren Linn Skåber er på rollelisten i andre sesong av TOXIC, Europas første dramaserie på TikTok som kommer på mobilskjermene i løpet av våren.

Linn Skåber spiller moren til en av hovedkarakterene, og er begeistret for å ta del i en nyskapende historiefortelling.

– Noe av det fineste med å jobbe på TikTok, er at det er så kort vei fra arbeid til tilbakemeldinger og publikum. Folk kan være med nesten direkte, og komme med sine opplevelser, erfaringer og spørsmål, sier Skåber.

– Jeg forstod fort at folka som lager denne serien brenner for det de driver med. De liker å utfordre seg selv, forske i nye måter å fortelle historier på, og ikke minst sette søkelys på gutter og spiseforstyrrelser, et lite belyst problem.

Det er redaksjonen Ramp i kommunikasjonsbyrået Snakk (tidligere Nordic Screens) som står bak TOXIC.

Satsingen er et samarbeid med ROS, Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) og produksjonen er finansiert av Stiftelsen Dam.

Unge gutter med vanskelig forhold til mat og kropp

Manusforfatter og regissør Aleksander Dokkeberg, bekrefter at spiseforstyrrelser som tematikk vies enda større tid i runde to av serien.

– I første sesong var en del av premisset at seerne ikke visste hva som lå bak karakteren Chris sin merkelige oppførsel. Nå får man et større innblikk i hvorfor spiseforstyrrelser oppstår og hvordan sykdommen kan se ut for ulike mennesker, sier han.

Kommunikasjonsrådgiver Nina Hvidsten i ROS, sier at organisasjonen er takknemlige for at TOXIC tar opp tematikken, for de opplever at stadig flere unge gutter utvikler vanskelig forhold til mat, kropp og trening.

– Mange gutter vegrer seg for å søke hjelp selv, og da kan det være essensielt at mennesker rundt forstår og sørger for at problemet blir fanget opp. Vi ser at vår tilstedeværelse på TikTok, både gjennom vår egen kanal og via TOXIC, er svært viktig. Flere peker nettopp på TikTok som kanalen der de blir klar over vårt tilbud. Det er helt avgjørende at vi befinner oss der barn og unge er, med innhold som oppleves som relevant, sier Hvidsten.

Organisasjonen registrerte høsten 2022 opplevde stor økning i antall henvendelser. Andelen unge under 18 år som tok kontakt med ROS var 71 prosent høyere i 2022 sammenlignet med 2020.

Seersuksess med uvanlig grep

TOXIC hadde premiere i november og brakte noe helt nytt inn i mediehverdagen til målgruppen på 15-25 år. Aldri før hadde norske seere fått en dramaserie opp i feeden, og i tillegg var episodene uvanlig lange i forhold til vanlig lengde på innhold på plattformen.

Visningstallene for første sesong viser at serien har engasjert seerne: 5,5 millioner visninger, 106 000 likes, 6500 kommentarer og delinger.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com