Forsiden Forskning Dette skjer i kroppen din når du drikker kaffe

Dette skjer i kroppen din når du drikker kaffe

Mange av oss er avhengig av en kaffekopp når vi står opp om morgenen. Foruten å gjøre oss mer våken gir den varme drikken energi til en sliten kropp. Men vet du egentlig hva mer som skjer i kroppen din når du inntar dine daglige kopper?

Kaffen gjør deg smartere

Starter du dagen din med kaffe og noe søtt? Studier viser at dette inntaket kan forbedre læring, og hjelper hjernen med å håndtere oppmerksomhet og arbeidsminne. Forskere ved universitetet i Barcelona har vist at hjernen arbeider mer effektivt når vi får i oss koffein og druesukker.

Foto: Pixabay

Minsker risikoen for hjertesykdom

Er du bekymret for hjertesykdom kan du prøve å drikke tre kaffekopper om dagen. Forskere har undersøkt forholdet mellom hjerterytmeforstyrrelser og inntaket av koffein.

Resultatet ble publisert i JACC: Clinical Electrophysiologyog viste en rød tråd mellom flere av de 23 000 personene som var med i forsøket. Resultatet ble at de som drakk kaffe jevnlig hadde betydelig mindre sjanse for å få hjerteflimmer enn de som drakk mindre kaffe.

Kaffe gjør deg lykkeligere

Vi har allerede nevnt at kaffe på morgenen kan gi deg mer energi og hjelper deg å starte dagen, en kan jo bli mer lykkelig av bare det, men visste du også at den kan hjelpe deg med å forbli et lykkelig menneske utover morgenkvisten? Drikker du mer enn en kopp om dagen minsker nemlig sjansen for at du skal få en depresjon. Det er antioksidantene i kaffen som hjelper til med dette i følge forskningen. 

LES OGSÅ
Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier
LES OGSÅ
Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt

Foto: Pixabay

Minsker risikoen for diabetes

En stor studie viser at de som drikker 7 kopper kaffe om dagen, minsker risikoen for å utvikle diabetes med hele 50 % i forhold til de som bare drikker to kopper om dagen.

Beskytter mot Alzheimers

Forskere mener å ha funnet ut akkurat hvor mye kaffe du skal drikke for å bevare minnet ditt lengst mulig. En kopp om dagen beskytter mot Alzheimers. Ikke drikk mer og ikke mindre. Drikker du for mye kaffe dobler heller risken for mild kognitiv svikt i følge studien som ble publisert i Journal of Alzheimer`s Disease.

Forskerne påpeker at kaffe ikke forhindrer alzheimers og demens, men kan bremse sykdommen.

Kaffe kan gjøre en forskjell for leveren din

Ni ulike studier ble slått sammen med totalt 430 000 deltakere og man kom frem til at kaffedrikkere kan reddes fra å rammes av skrumplever. Spesielt personer som drikker alkohol.

Beskytter mot Parkinsons

Kaffe er kjent for å ha en viss beskyttelse mot Parkinsons sykdom. Forskere ved Linköpings universitet har også oppdaget en genetisk variant som gir beskyttelse mot Parkinsons og da spesielt dersom man drikke mye kaffe.

Ganske mange fordeler ved å drikke kaffe altså – NYT kaffen din!

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet