in

Dette skjer i kroppen din når du går 10.000 skritt hver dag

10000 skritt

Klarer du å gå 10.000 skritt om dagen, vil det gjøre underverker med kroppen din. Både hjertet, musklene, og skjelettet ditt vil takke deg. I tillegg er det store sjanser for at humøret ditt blir bedre, at du sover bedre om natten og at du får bedre fordøyelse.

Sara Beck er personlig trener, løpecoach, avspenningspedagog. Hun har delt en liste i magasinet Alt over det som skjer i kroppen din når du går 10.000 skritt hver dag. Og det er ikke småtterier.

Sterkere muskler


Du bruker kjernemuskulaturen i kroppen når du går. Disse musklene er sterke og utholdende, og du vil raskt merke at du blir sterkere.

Bedre kondisjon

En gåtur om dagen vil øke kondisjonen din. Bruker du staver i tillegg, vil du få enda bedre resultater. Jo fortere du går, jo bedre kondisjon får du.

Sterkere hjerte

30 minutter aktivitet om dagen gjør underverker for hjertet ditt. Og gange er en av de beste aktivitetene for å holde hjerte- og karsystemet ditt sunt.

Sterkere skjelett

Når du beveger deg, skiller kroppen ut hormoner som fremmer opptaket av kalk. Kalk bygger opp og vedlikeholder skjelettet ditt, slik at det blir sterkere.

Bedre fordøyelse

Når blodsirkulasjonen din øker, øker også opptaket av næringsstoffer i tarmen. Når du rører på deg, masseres mage, og tarmmusklene, hvilket hjelper på fordøyelsesprosessen.

Mindre risiko for sykdommer

Når du går hver dag, minsker risikoen for diabetes 2 betraktelig. Du får også mindre risiko for å utvikle sykdommer som brystkreft, tarmkreft og demens.

Finere hud

Bedre blodsirkulasjon betyr også bedre sirkulasjon i de ørsmå blodårene ytterst i huden. Blodet bringer næring til hudcellene, hvilket har en rensende og fornyende effekt på huden.

Sov bedre

Aktivitet hver dag fører til bedre søvn. Når kroppen har vært aktiv i løpet av dagen, blir vi trøtt og avslappet på en naturlig måte.

Bedre humør

Når du går, stiger produksjonen av hormoner, spesielt endorfiner. Dette er kroppens naturlige lykkestoff som gjør oss glade og fornøyde.

Bedre konsentrasjon

Læring og bevegelse henger sammen. Legger du inn små gå-pauser i løpet av arbeidsdagen, vil du mest sannsynlig oppleve at du jobber bedre.

LES OGSÅ: Ti fordeler ved å gå tur du kanskje ikke visste om

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Salma Noor

Norske Salma Noor (20) har blitt lagt merke til over hele verden

Bjørn angriper elg

Her går bjørnen til angrep på elg – «vi trodde ikke det var sant»