torsdag, januar 23, 2020
Kosthold Dette skjer med kroppen din dersom du spiser havregryn...

Dette skjer med kroppen din dersom du spiser havregryn hver dag

-

Når du spiser frokost, gjør du kroppen din en stor tjeneste da den får energi til å møte dagens aktiviteter. Visste du at en av de beste frokostingrediensene er havregryn?

Da visste du kanskje at havregryn hjelper oss med å øke forbrenningen og å forebygge hjerte- og karproblemer.

Det finnes også en rekke andre gode grunner til hvorfor vi burde spise havregryn hver dag. Her lister vi opp ti av dem.

1. Blodsukkernivåer

Havregryn er rikt på geldannende kostfibre, så kalte betaglukaner, som kan senke eller øke kolesterolnivåene og gi jevnere blodsukker- og insulinnivåer. Dette er spesielt bra for diabetikere som må være ekstra forsiktige med blodsukkernivået, skriver Tidningen Hälsa.

2. Forebygger kreft

Steg för hälsa forteller at det finnes et flertall studier fra USA som beviser at havregryn inneholder fytokjemikalier som minsker risikoen for bryst- eller tykktarmskreft med hele 10%.

Foto: Pixabay

3. Vektnedgang

Steg för hälsa skriver at havregryn er bra for vektnedgang om de inntas på tom mage.

4. Energi

Havregryn inneholder langsomme karbohydrater som gir deg et jevnt energinivå i mange timer, og passer derfor bra før jobb eller andre aktiviteter, skriver Aktiv Träning.

5. Hjerte- og karsykdommer

I følge en studie som Frisk Sport skriver om, har personer som spiser en porsjon havregrynsgrøt minske risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer med 9%.

Foto: Pixabay

6. Protein

En porsjon på ca. åtte spiseskjeer havregryn gir deg hele 15% av ditt daglige proteinbehov, forteller Måbra.

7. Skjoldbruskkjertelen

Grøt inneholder jod som bidrar til en normalfunksjon i skjoldbruskkjertelen som regulerer hormoner, påvirker stoffskiftet samt kroppens proteinproduksjon, skriver Hälsatips.

8. Forbrenningen

Havregryn er rikt på fiber som gjør at du føler deg mett lenger og forhindrer forstoppelse. Livsmedelsverket anbefaler at vi spiser ca. 25-35 gram fiber per dag, og i følge Kostateljen inneholder en porsjon grøt 1/5 av dette.

9. Benskjørhet

Bristguiden forteller at ettersom havregryn inneholder kalsium så forebygger det også benskjørhet – og passer derfor utmerket for barn som vokser!

10. Nervesystemet

Havregryn inneholder B-vitamin, som er bra for nervesystemets funksjon, skriver Friskvårdsmagasinet.

Nå vet du hva du bør spise til frokost fremover!  Havregryn kan du også tilsette i f.eks. brød, rundstykker og vafler – bare fantasien setter grenser!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...