lørdag, juni 12, 2021

Dette skjer med kroppen din om du spiser et eple om dagen

Mest lest nå

Vi vet at frukt er bra for oss. Men akkurat hvor bra og hvordan kroppen faktisk påvirkes, er det kanskje ikke så mange som tenker over.

Epler er en av de vanligste fruktene man har i hjemmet. De fleste liker epler, men å huske på å spise dem før de er inntørket og gamle, det er ikke alltid like lett. Nå kan du bli bevisst på hva epler gjør for kroppen din, så får du kanskje ekstra lyst å kose deg den herlige frukten.

6 grunner til hvorfor epler er så bra for deg

  1. Som de fleste andre frukter inneholder epler kostfiber. Fiberet gjør at magen holdes i gang på en god måte. Et høyt inntak av fiber fra frukt og grønnsaker kan også ha gunstig effekt på kolesterolnivået vårt.
  2. Epler inneholder et stort nivå av vitamin C. Vitamin C fungerer blant annet som en antioksidant og hjelper også kroppen med å ta opp jern fra kosten.
Foto: Pixabay

3. Epler inneholder fytokjemikalier som er naturlige stoffer som har en antioksidanteffekt som beskytter kroppen mot effekten av frie radikaler, holder cellene sunne og reduserer også risikoen for hjerte- og karsykdommer.


4. På grunn av sitt høye nivå av kalium har epler en vanndrivende effekt. Dersom du føler deg oppblåst kan det altså hjelpe å spise mye epler.

5. Epler er gode hjelpere dersom du skal ned i vekt. Spiser du epler regelmessig reguleres trangen til store mengder mat og søtsaker. Videre nærer epler de gode bakteriene i tykktarmen og hjelper deg med å få en bedre forbrenning.

6. Epler er supert for huden din. Spiser du epler bidrar frukten til å minimere oksidativ skade på cellene, noe som er den viktigste faktoren til tidlig aldring. Mineralene forbedrer oksygeneringen av blodet, som er nøkkelen til rensings- og fornyelsesprosesser.

Man gode grunner til å spise epler altså!

Kilde: Steg för hälsa

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter