mandag, mai 25, 2020

Dette symptomet på aggressiv brystkreft, er det mange som ikke kjenner til

Mest lest nå

89 år gamle Maisie har strikket 450 pledd til hjemløse hunder

Den 89 år gamle pensjonisten er en ekte dyrevenn. Hjertet hennes banker for hjemløse hunder, og hennes største hobby er å hekle og strikke....

Jennifer Cordts har en aggressiv form for brystkreft kalt inflammatory brystkreft. Krefttypen gir ingen kul i brystet, og den oppdages verken på blodprøver eller mammografi.

Jennifer fikk plutselig et utslett på brystet. Først trodde hun det var på grunn av solen, eller fordi noe hadde irritert huden. Men da utslettet ikke forsvant, dro hun til legen. Legen mente det var BH-en hennes som var for liten. Da Jennifer gikk til en annen lege og fikk antibiotika. Men utslettet forsvant ikke da heller.

Foto: YouTube


Fikk 3 til 5 år igjen å leve

Noen dager senere, fikk Jennifer smerter bak brystet. Men verken blodprøver eller mammografi viste noe uvanlig.

Da begynte Jennifer å google. Og det første hun fikk opp, var inflammatory brystkreft. Det stod at denne typen utslett var typisk for denne kreftformen. Jennifer kunne også lese at ingen overlevde inflammatory brystkreft.

Krefttypen er den mest aggressive typen av brystkreft. Den sprer seg raskt til lymfe, lever og skjelett. Jennifer fikk beskjed om at hun hadde 3 til 5 år igjen å leve.

Foto: YouTube

Legene forveksler ofte med allergi

I de fleste tilfeller, gir ikke inflammatory brystkreft noen symptomer. Det er ingen klump og ingen ting som vises på mammografien. Det første symptomet, er utslett i huden på brystet. Noen opplever også at huden hovner opp, og hos noen gjør det vondt.

Mange leger tror utslettet handler om en hudinfeksjon eller allergi. Derfor er det viktig at kvinner som opplever denne type utslett, og dersom det varer i over ti dager, drar til legen og ikke gir seg dersom legen mener det ikke er noe å bry seg om. Be om å få tatt en biopsi. Inflammatory brystkreft vil nemlig bli oppdaget ved en hud-biopsi.

Foto: YouTube

Vil advare andre kvinner

Nå ønsker Jennifer å gjøre andre kvinner oppmerksomme på symptomene på denne krefttypen.

«Hvis jeg hadde fått hjelp tidligere, kunne det fortsatt vært håp for meg», sier Jennifer.

«Jeg kunne ha levd lenger, men sånn ble ikke min reise. Men det kan være noen andres reise», sier hun videre.

Se videoen med Jennifer og hennes historie her:

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter