Hjem Nyttig Dette trikset kan koste deg dyrt

Dette trikset kan koste deg dyrt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sitron er en sitrusfrukt som kan brukes til andre ting enn matlaging. Kanskje du har hørt om hårlysning, penere hud eller husvask? Ett av disse triksene skal du skal være svært forsiktig med, advarer ekspert.

På sosiale medier er det en trend som går ut på at man får skinnende rene kopper og kar dersom man legger sitronskall i oppvaskmaskinen. Sitronsyren skal nemlig løse opp kalk og fett, og rengjør derfor både servise og oppvaskmaskinen.

Fremgangsmåten er at man skal legge litt sitronskall i for eksempel bestikkskuffen. Deretter skal maskinen gå som vanlig med oppvaskmiddel i.

Advarer

Da TikTok-eren Chantel Mila la ut en video med sitrontrikset, kom en oppvaskmaskinreparatør på banen med en kraftig advarsel:

– Aldri bruk sitron i oppvaskmaskinen! De vil ødelegge gummien, sa han og la til at det kan føre til vannlekkasje og utgifter til reparasjon som kan koste deg dyrt. Bruk derfor bare middel i oppvaskmaskinen som er beregnet for den.

@mama_mila_

Don’t throw away the secret to your shiny dishes ✨ #LearnOnTikTok #TikTokPartner #hometips

♬ original sound – ALTÉGO

Selv om sitronen bør holde seg langt unna oppvaskmaskinen din, er det utrolig mye du kan bruke godbiten til. Nå på sommeren er det for eksempel nydelig med sitronlimonade i varmen. Her skal du få en enkel oppskrift:

Du trenger:

  • 8 sitroner
  • 225 g sukker
  • 9 dl vann med kullsyre
  • 1 l isbiter

Slik gjør du:

  1. Fjern skallet fra fire sitroner i lange tynne skiver med en potetskreller og legg de til side. Riv resten av skallet grovt.
  2. Press saften fra alle sitronene og bland sammen med revet sitronskall og sukker, til alt sukkeret er oppløst.
  3. Fyll en kald stor (ca. 2 liter) glassmugge med isbiter, mens du fordeler sitronstrimlene eller noen skiver med sitron mellom. Tilsett sitronblandingen, fyll opp med mineralvann med kullsyre og server.

Kilde: KK.no

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com