in

Dette var appene nordmenn brukte flittigst på 17. mai

mobiltelefon

Nordmenn flokket seg sammen for å feire gørste normale 17. mai på tre år, og trafikken i mobilnettet var enorm.

Med ny 5G og enda bedre 4G over store deler av landet var kapasiteten og hastigheten svært god, og de mest brukte appene i Telias nett var Facebook og Snapchat.

Med strålende vær over store deler av landet og en befolkning som skulle ta igjen for to års feiring og dele gleden over 17. mai, var det store ansamlinger av mennesker rundt om i Norge.


Kapasiteten i Telias nett var god, og den ekstra trafikken bød ikke på noen problemer for folk i går:

– Mobilen er selvfølgelig også med oss på nasjonaldagen, og når vi nå endelig kunne feire dagen som normalt uten pandemirestriksjoner, ser vi at mange har valgt å holde kontakt med familie og venner via mobilen. Vi vil gjerne dele våre opplevelser med hverandre, og det gjør vi enkelt med mobiltelefonen, sier leder for infrastruktur i Telia Norge, Georg Svendsen, i en pressemelding.

Telias oversikt over de mest brukte appene viser at Facebook og Snapchat er de som gikk varmest på nasjonaldagen, etterfulgt av Facebook Messenger

Dette var de 10 mest brukte appene 17. mai:

1. Facebook

2. Snapchat

3. Facebook Messenger

4. iCloud

5. Google search

6. Google Play store

7. WhatsApp

8. Apple store

9. iTunes

10. YouTube

Med desidert flest mennesker i Oslo på 17. mai, har Telia gjort en egen analyse for hovedstaden. Den viser at folk var tilbake i Oslo sentrum for fullt, med finstasen på og god stemning:

– Vi ser en ekstrem økning i databruk og mange ganger flere samtaler sammenlignet med en vanlig dag. Tallene våre viser at trafikken i mobilnettet i Oslo i går var større enn noen gang tidligere, og svært store folkemengder befant seg i sentrum uten at det gikk utover kapasiteten i nettet. Alle fikk ringt og alle fikk hentet barna på Rådhusplassen ved togets slutt, sier Svendsen.

Telia har laget en oversikt over mobiltrafikken som følger Karl Johan oppover til slottet langs ruten til barnetoget, samt sidegatene rundt Karl Johan:

– Totalt ble det brukt 3,7 TerraByte med data. Dette er for eksempel tre ganger mer enn lørdag 15. mai i samme område. Nedlasting står for 60 prosent, og opplasting for 40 prosent. Folk sender utrolige mengder data, for eksempel via Facebook og Snapchat, forteller Svendsen.

  • Totalt ble det satt opp 178 254 samtaler, sammenlignet med 15. mai hvor det var 27280 i samme område.
  • Totalt gjennom hele 17. mai ble det registrert 279 845 mobiltelefonbrukere i Telias nett i dette området.
  • Det var mest trafikk i området mellom kl 12 og 13. I dette tidsrommet blir det registrert 77338 nye brukere i dette området, noe som er klart mest
  • Flest utenlandske besøkende i Telias nett var det fra Tyskland, Sverige, Danmark, Frankrike, USA og Polen.
  • Totalt 11 041 973 datasesjoner ble satt opp, sammenlignet med 2 898 195 datasesjoner 15. mai. Datasesjon tilsvarer det å starte surfing på mobilen.
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Jagge

Statens helsetilsyn har gransket dødsfallet til Finn Christian Jagge: Sykehuset brøt ni lovparagrafer

Subwoolfer i streamingtoppen verden over