in

Dette var de mest populære hundenavnene i 2022

Det er ikke alltid du skal gå så langt med hunden. Foto: Rebecca Scholz / Pixabay

Er navnet til hunden din på listen? Mange av navnene på årets liste finner vi igjen på fjorårets liste. De navnene som har rykket opp på popularitetsskalaen i år er Lotta, Milli, Vega, Simba og Alfred.

Trenger du hjelp til å velge navn til din fremtidige hund? Ønsker du å styre unna de mest populære navnene? Eller kanskje du bare vil sjekke om navnet til hunden din trender nå?

Uansett hva tilfellet er for akkurat deg, så er det ingen tvil om at det å finne det rette hundenavnet er en viktig oppgave. Dette er jo tross alt et navn vi dyreeiere tenker på og sier mange ganger hver dag.


– Når vi sammenligner navnekåringen med Sverige og Danmark, så er det ett navn alle tre landene er enige om at fortjener en plass på pallen. Nemlig det flotte navnet Luna! Dette gjelder ikke bare for hundene. Navnet Luna ligger også på topp tre-listen for kattenavn i Skandinavia, sier administrerende direktør i Agria Dyreforsikring, Marianne Broholm Einarsen.

Agria Dyreforsikring er Norges eneste forsikringsselskap kun for dyr. I mange år på rad har de samlet inn og kåret de mest populære navnene på hunder og katter. Når noen kjøper forsikring til dyret sitt, registreres navnet som eieren bruker til daglig, i tillegg til eventuelle navn på stamtavlen. Her er det de daglige navnene som er med i kåringen. Listen baserer seg på alle hunder født i 2022, som er forsikret hos selskapet. Både rasehunder og blandingshunder er med.

Topp 20 navn på tisper i Norge:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Molly
 4. Saga
 5. Mira
 6. Frøya
 7. Wilma
 8. Kira
 9. Lykke
 10. Nala
 11. Nova
 12. Millie
 13. Ellie
 14. Lotta
 15. Ronja
 16. Ella
 17. Zelda
 18. Milli
 19. Vega
 20. Alma

Topp 20 navn på hannhunder i Norge:

 1. Milo
 2. Leo
 3. Balder
 4. Louie
 5. Max
 6. Odin
 7. Teddy
 8. Felix
 9. Theo
 10. Loke
 11. Kompis
 12. Enzo
 13. Charlie
 14. Storm
 15. Balto
 16. Mio
 17. Simba
 18. Alfred
 19. Birk
 20. Aiko
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram
katter dumpes

Dette var de mest populære kattenavnene i 2022

Selvkjørende minibusser skal plukke opp folk på bestilling i Oslo