Hjem Dyr Dette var de mest populære hunderasene i fjor
Dyr

Dette var de mest populære hunderasene i fjor

Registreringstall fra Norsk Kennel Klubb (NKK) viser at det ble registrert nesten 30 prosent flere rasehunder i 2021, enn året før. Hele 37.314 nye rasehundvalper ble registrert i NKKs registre i fjor. Dette er en økning på 8135 valper. 

– Først nå ser man for alvor resultatet av koronapandemiens innvirkning på anskaffelse av hund. En årsak til denne forsinkelsen er at de som nå har skaffet seg hund har stått på ventelister i lang tid for å få sin valp, sier NKK på nettsidene sine.

Grunnen er at det tar tid for ansvarlige oppdrettere å avle frem valper. Oppdrettere som registrerer hunder hos NKK har blant annet en rekke etiske grunnregler for avl og oppdrett de må følge. Det handler blant annet om å kombinere avlsdyr som fremmer god mental og fysisk helse for valpene.

Nok en gang er det border collie som er den klart mest registrerte hunden i Norge. I 2021 ble det registrert hele 1.679 nye border collie-valper.

Topp 10 registrerte raser i 2021

1. Border collie

Border collien er en gjeterhund, og dens allsidige bruksegenskaper gjør at den egner seg for aktive hundeeiere som kan gi den nok fysisk og mental stimulering.

Dette er en hund med stor kapasitet. Har du planer om å satse på lydighet eller agility, eller har behov for border colliens egenskaper som gjeter, er dette en rase som kan passe deg, opplyser NKK.

2. Engelsk setter

På andreplassen finner vi engelsk setter som gjør et byks på popularitetsskalaen. 1330 nyregistrerte valper i 2021 er hele 492 flere enn i 2020. 

Dette er en enestående fuglehund. En godlynt, energisk og svært utholdende hunderase som trenger mye mosjon for å trives. Dette er en ypperlig familiehund for de som er glad i å ferdes mye i naturen.

3. Staffordshire bull terrier

På tredjeplass havnet Staffordshire bull terrier med 1243 registrerte valper i 2021. Dette er en morsom og modig rase, som er med på det meste.

https://www.instagram.com/p/CXJXEE8Bowa/

Rasen er en veldig populær familiehund, kjent for sin tålmodighet og hengivenhet ovenfor mennesker. Det er også viktig å huske at «staffen» ikke lar seg pille på nesa. Dette er veldig sterke hunder, både fysisk og mentalt som ikke vil motstå provokasjon fra andre hunder.

4. Golden retriever

https://www.instagram.com/p/CY2-e4Yp9NU/

5. Labrador retriever

6. Norsk elghund grå

https://www.instagram.com/p/CYCPY8sJseV/

7. Schäferhund normalhår

8. Cocker spaniel

9. Dansk-svensk gårdshund

10. Gordon setter

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com