Hjem Fremhevet Dette var det siste intervjuet til Dag Erik Pedersen – Fortalte om et spesielt vennskap

Dette var det siste intervjuet til Dag Erik Pedersen – Fortalte om et spesielt vennskap

Den folkekjære programlederen og tidligere proffsyklisten Dag Erik Pedersen gikk bort 3. juni 2024. I sitt siste intervju delte han hjerteskjærende innsikt om sitt liv og vennskapet med Jahn Teigen.

Den 3. juni ble Dag Erik Pedersen funnet død i sitt hjem i Helgeroa. Familien hans bekreftet nyheten til NRK og ba om å få sørge i fred. Pedersen etterlater seg et stort tomrom, både i familien og blant venner og kolleger.

«Det er med stor sorg vi informerer om at vår kjære og høyt elskede pappa og kjæreste, Dag Erik Pedersen, gikk bort etter et illebefinnende i sitt hjem i Helgeroa. Han betydde mye for mange, og vi setter uendelig stor pris på alle som tenker på oss i denne vanskelige tiden,» sa familien i en uttalelse.

Ansiktet til «Mesternes Mester»

Dag Erik Pedersen var en velkjent skikkelse på TV-skjermen. Han ledet NRK-suksessen «Mesternes Mester» i tolv sesonger før han ga stafettpinnen videre til Aksel Lund Svindal i 2021. Før sin TV-karriere, var han en suksessrik proffsyklist med tre etappeseire i «Italia rundt» og totalt 40 seire som profesjonell rytter.

Personlige utfordringer

Til tross for mange profesjonelle høydepunkter, opplevde Pedersen også store personlige tap. I 2019 mistet han sønnen Simen til selvmord, og i fjor døde hans partner gjennom 28 år, Aina Veliz, av kreft med spredning. Veliz, som var mor til hans to døtre Selma og Sunniva, ble bare 54 år gammel.

Et vennskap for livet

I sitt siste intervju med VG, delte Pedersen en rørende historie om sitt vennskap med den folkekjære artisten Jahn Teigen. Historien stammer fra begynnelsen av 1990-tallet da Pedersen, på vei til Italia, traff en felles venn som nevnte at Teigen ikke hadde det bra.

«Jeg kjente ikke Jahn den gangen, men jeg sa: ‘Hils Jahn fra meg. Håper han har det bra,'» fortalte Pedersen. Vennen ga ham Teigens telefonnummer og oppfordret ham til å ringe. Noen dager senere tok Pedersen mot til seg, ringte Teigen og inviterte ham til Italia.

«Noen dager senere kom han på besøk – og ble i flere år. Det ble begynnelsen på et livslangt vennskap,» delte Pedersen. Sammen skrev de flere sanger, inkludert «Gi meg fri».

Få uker før sin død, holdt Pedersen et foredrag for 800 mennesker i Larvik, hvor han snakket om hvordan han kom seg opp igjen etter livets tøffe stunder. Han understreket viktigheten av å rekke ut en hjelpende hånd til de som trenger det.

Dag Erik Pedersen blir begravet i Berg trekirke i Helgeroa, Larvik kommune, mandag 17. juni klokken 13.30.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com