Hjem Kjendisnytt Dette var Kong Frederik Xs første ord til folket

Dette var Kong Frederik Xs første ord til folket

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Etter at statsminister Mette Frederiksen hadde utropt kronprins Frederik til kong Frederik 10. av Danmark, holdt den ferske kongen en tale.

I talen, som er gjengitt i historiefunksjonen på Det danske kongehusets Instagram, startet kong Frederik med å hedre sin mor, abdiserte Dronning Margrethe.

– Min mor, Hennes Majestet Dronning Margrethe den 2. har regjert Danmark i 52 år, åpnet kong Frederik talen med.

Han sa deretter til det jublende folkehavet at:

– Til all tid vil hun bli husket som en regent ut over det vanlige. Min mor har som få andre evnet å gå i ett med kongeriket. I dag går tronen videre.

Ettersom tronfølgeren nå overtok som følge av abdikasjon, og ikke som følge av den tidligere monarkens død, var det udelt glede i jubelen fra det enorme folkehavet som sto og lyttet til Kongens første hilsen til folket.

– Mitt håp er å bli en samlende konge av morgendagen. Det er en oppgave jeg har nærmet meg gjennom hele livet. Det er et ansvar jeg påtar meg med respekt, stolthet og stor glede. Det er en gjerning jeg vil gjøre meg umake med og bære gjennom tilliten jeg møter, fortsatte kong Frederik.

Før han avslørte sitt valgspråk, som er «Forbundne, forpliktet, for kongeriket Danmark», takket han også familien sin:

– Jeg får bruk for all den støtten jeg kan få, fra min elskede kone, fra min familie, fra dere og fra det som er større enn oss. Fremtiden går jeg i møte, i visshet om at jeg ikke står alene.

Deretter kom kongens familie ut på balkongen, til endeløs jubel ettersom kong Frederik hilste sin kone, dronning Mary, med et kyss.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com